Előételek
Hozzávalók:
16-20 nagyobb garnéla megtisztítva
16-20 szelet húsos szalonna
3 ek. vaj
1 limet finomra reszelt héja
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 chili kimagozva és apróra vágva
2 ek. finomra vágott koriander
2 újhagyma vékony karikákra vágva
só, bors
1-2 kiskanál limetlé
A mártáshoz 1,5 dl tejföl, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
A díszítéshez friss koriander, limet karikák
Elkészítés:
A rákok köré tekerjük a szalonnacsíkokat, és fogpiszkálóval rögzítjük. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a reszelt limethéj felét és a fokhagymát.
Meglocsoljuk vele a szalonnába csomagolt garnélákat. Egy tálban alaposan összekeverjük a tejfölt, a fokhagymát, a chilit, a koriandert, az újhagymát, a maradék limethéjat és a limetlét. Megsózzuk, borsózzuk. A garnélákat előmelegített grillsütőben 4 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk.
Kivesszük a fogpiszkálókat, és eldobjuk. A kész rákokat tányérokra osztjuk, és friss korianderrel és limetkarikákkal díszítjük. A mártást külön tálkában kínáljuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|