| 
Barackos túrótorta2017.09.17. 17:44, KallaZsuzsanna56 
	 
	 
	Hozzávalók
	3 db tojás,6 dkg cukor,
 8 dkg Nagyi titka Extra finom süteményliszt,
 0,5 kg túró,
 12 dkg puha vaj,
 1 citrom reszelt héja és leve,
 10 dkg porcukor,
 2 csomag vaníliás cukor,
 5-6 db barack (konzerv vagy friss),
 5 dkg pörkölt, szeletelt mandula az oldalára
 
	  
	Elkészítés
	A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a fele cukorral kihabosítjuk. A fehérjét a másik fele cukorral habbá verjük, majd a tojássárgás részt beleforgatva, a lisztet is hozzákeverjük. Egy közepes tortaformába sütőpapírt teszünk, majd a tésztát beletöltjük. 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha langyosra hűlt, a tészta tetejére nehezéket teszünk (pl. egy tányért), hogy a végeredmény egyenes legyen. A tortaformában hagyhatjuk, erre kerül a töltelék. 
	A krémhez a vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd a többi hozzávalót is belekeverve tovább habosítjuk. Az így elkészült krémből egy keveset félre teszünk – ezzel fogjuk a torta oldalát körbekenni –, a többit pedig a piskótalapra töltjük. Betesszük a hűtőbe 1-2 órát dermedni, majd eltávolítjuk róla a tortaformát. 
	A tetejét a szeletelt barackkal díszítjük, az oldalát pedig megkenjük a félretett krémmel és megszórjuk a szeletelt mandulával.
	  
	
		
			
				Elkészítés: Kerek piskótát sütünk a hagyományos módon. Ha kihűlt, félbevágjuk, 2 lappá. 
				A túrót villával jól összetörjük, elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a citrom levét és a reszelt héját. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a túrót. 
				Megtöltjük a piskótát a krémmel, majd kívülről is bevonjuk. A tetejére vékony szeletekre vágjuk az őszibarackot, körberakjuk vele, majd leöntjük a zselatinnal. Pár órára hűtőbe tesszük. 
				Nagyon finom, nem túl édes. |