Hozzávalók a húsgolyóhoz:
25 dkg darált sertéshús
25 dkg darált marhahús
5 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 tojás
fél dl tej
fél dl tejszín
zsemlemorzsa
só
bors
Hozzávalók a svéd barnamártáshoz:
2 evőkanál szójaszósz
fél dl tejszín
A hagymát aprítsd fel, és a hússal, a tojással és a zsemlemorzsával gyúrd össze. Ízlésed szerint sózd, borsozd meg. A tejet és a tejszínt is adagold hozzá, és vizes kézzel formázz belőle kis golyókat. A vajat hevítsd fel, és süsd meg benne őket.
Ha megsültek, vedd ki a golyókat a serpenyőből. A vajat hagyd benne, és a tejszínt, valamint a szójaszószt keverd hozzá. Kicsit forrald össze, majd a húsgolyókat a mártással leöntve tálald.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|