Hozzávalók
30 dkg csirkemellfilé,15 dkg csiperkegomba szeletelve,6 db koktélparadicsom,1 dl tejszín,só,1 db vöröshagyma,1 kk oregano,1 kevés őrölt bors, 1 tk zúzott fokhagyma,paradicsompüré 4 ek,olaj,1 ek étkezési keményítő,1 kk citromlé,1 tk fűszerpaprika.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk,és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével.A paradicsomokat félbe vágjuk,és félre tesszük.A fokhagymát is a húshoz adjuk,ha már átpirult. Paprikával fűszerezzük.Sózzuk,borsozzuk,majd a gombát is hozzáadjuk. 5 percig kevergetve pároljuk,majd a paradicsompürét belekeverjük,és a citromlevet, az oregánóval ízesítjük.(Én frisset használtam hozzá),de a szárított is megteszi.10 percig főzzük,majd 250ml vízet a tejszínnel,és a keményítővel összekeverjük,és a raguba vegyítjük.Melegítsük tovább,és 3 percig forraljuk még.Végül adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat.Ha szükséges sózzunk még utána.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|