Hozzávalók
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma (vagy 3 gerezd)
0.5 db zeller vagy 1-2 szál szárzeller
5 dkg vaj (vagy 6 dkg)
1 l liter hús alaplé (vagy 1,2 l)
4 szem közepes méretű burgonya
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 csokor kapor
1 db zsenge cukkini
1 marék konzerv kukorica
2 dl főzőtejszín
30 dkg bőr nélküli, szálkamentes lazacfilé
só
fehérbors
citromlé
Elkészítés
Egy 4 literes fazékban vajat olvasztunk, a hagymákat kockázva, aprítva megfuttatjuk rajta. Annyi lét öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Lefedjük és pároljuk, míg a krumlit és répát megtisztítjuk. A zellert is kockázzuk és a hagymás alaphoz adjuk. A kaprot felaprítva beletesszük, majd a maradék húslével felöntjük. 15 percig főzzük, és az aprított cukkinit és a kukoricát is hozzáadjuk a leveshez. Forraljuk, majd a lazacot kockára vágjuk, kb. 1-2 cm-esek legyenek, és keverjük a levesbe. Pár perc főzés után a tejszínnel dúsítjuk, és ha kell, utána sózzuk.
Aki szereti citromlét is csepegtethet a levesébe. Frissen finom igazán.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|