Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Diós-mogyorós krémes
 
Csirke lollipop
 
Szuprém csirkemell burgonyapürével
 
Blog

Ricottás minizsemle.Sült oldalas vargányás rizottóval

2016.12.09. 11:23, KallaZsuzsanna56
Címkék: Ételek


Próbáljuk ki ezt a nem mindennapi péksüteményt!
Hozzávalók
2 csésze liszt
1 evőkanál sütőpor
¾ evőkanál cukor
½ teáskanál só
5 evőkanál hideg, sózatlan vaj
½ csésze apróra vágott zöldhagyma
¼ csésze friss petrezselyem, apróra vágva
2 csésze liszt
1 evőkanál sütőpor
¾ evőkanál cukor
½ teáskanál só
5 evőkanál hideg, sózatlan vaj
½ csésze apróra vágott zöldhagyma
¼ csésze friss petrezselyem, apróra vágva
1 evőkanál friss kakukkfű
1 teáskanál friss rozmaring
1 csésze ricotta
2/3 csésze tej
1 tojás, 1 teáskanál vízzel felverve a kenéshez

fekete bors
piros paprika
Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót egy nagy tálban. Reszeljük hozzá a hideg vajat, és villával keverjük morzsás állagúvá.

3. Keverjük hozzá a hagymát és a friss fűszereket. Adjuk hozzá a rikottát és a tejet, és keverjük össze.

4. Borítsuk a tésztát enyhén lisztezett felületre. Gyúrjuk át a tésztát, és nyújtsuk 22 centis négyzetté. Mártsuk bele a kést a lisztbe, és vágjuk fel 12 egyelő nagyságú részre.

5. Az egyforma darabokat tegyük át egy sütőpapírral beterített tepsire. Gazdagon kenjük meg tojással. A tetejét szórjuk meg sóval, frissen őrölt borssal és piros paprikával.

6. 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.

A hagyományos magyar és olasz konyha találkozása egy tányéron: az eredmény pedig egy testes, férfias fogás. A rizottó és az oldalas elkészítése egyaránt időigényes, ha nem kapkodjuk el, igazi ízbomba lesz a jutalom.
Hozzávalók
Sült oldalas:
1 kg oldalas
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olaj

bors
víz
Rizottó:
1 vöröshagyma (vagy salotta hagyma)
Sült oldalas:
1 kg oldalas
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olaj

bors
víz
Rizottó:
1 vöröshagyma (vagy salotta hagyma)
vaj
olívaolaj

3 ág friss kakukkfű
20 dkg rizottórizs
5 dl alaplé
3 dkg szárított gomba
20 dkg friss csiperkegomba
parmezán
Elkészítés

Lassan sült oldalas

A nagyobb darabokra vágott oldalast egy alufóliával kibélelt tepsire rakosgatjuk .
Sózzuk, és megszórjuk frissen őrölt borssal. A fokhagymagerezdeket megroppantjuk, a vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk, és mindkettőt a hús köré szórjuk. Kevés olajjal meglocsoljuk, és nagyjából egy deci vizet öntünk alá.

Alufóliával lefedve 150 fokra előmelegített sütőben 2 és fél órát sütjük. Amennyiben időnk engedi, akkor 120 fokos sütőben, 4 órán keresztül is süthetjük, így még omlósabb lesz.

Végül a fóliát levéve, 200 fokon 20-30 perc alatt a hús tetejét megpirítjuk.

Vargányás rizottó

Az alaplevet forrón tartjuk.
A szárított vargányát kisebb darabokra törjük és legalább 20 percre az alaplébe áztatjuk.

A vaj és az olívaolaj keverékén megdinszteljük a felaprított hagymát. Sózzuk, és megszórjuk a kakukkfűvel.
Amikor a hagyma már üveges, hozzáadjuk a rizst, és alaposan összekeverjük.

Az alaplevet merőkanalanként adagoljuk a rizshez, mindig megvárva, hogy az magába szívja az előző adagot.
Az utolsó merőkanálnyi alaplé hozzáadása előtt felszeleteljük a friss gombát, amit egy kis olívaolajon megpirítunk, és egy kis borssal fűszerezünk.
Az utolsó adag alaplevet és a pirított gombát rizsre öntjük.

Végül hozzáadjuk a reszelt parmezánt és még egy kevés vajat. Aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Még nincs hozzászólás.
 
Idő
 
Naptár
2025. Március
HKSCPSV
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.02.28. 10:14
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Fehér csokoládés méteres kalács
 
Zöldséges borjúrolád
 
Öt fűszeres kínai harcsa
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!