Töltött csigatészta.
2016.11.26. 11:38, KallaZsuzsanna56
	
	
	Hozzávalók
	20 db
	lumaconi tészta (vagy más, tölthető tészta)
	1⁄2 fej
	Vöröshagyma (nagyon apróra vágva)
	1 gerezd
	fokhagyma (összezúzva)
	4 dkg
	szárított vargánya (vagy más erdei gomba, legalább egy órára meleg vízbe áztatva, majd apróra vágva)
	6 db
	medvehagyma levél (apróra vágva és még néhány a tálaláshoz egészben)
	kis
	száraz fehérbor
	20 dkg
	rikotta sajt
	3 dkg
	Parmezán sajt (frissen reszelve)
	3 ek
	Vaj
	1⁄2 egység
	Pizza alapszósz (receptjét lásd a megjegyzéseimnél)
	10 dkg
	Sonka (apróra vágva)
	1 mk
	borsikafű
	kis
	Só (ízlés szerint)
	kis
	Bors (ízlés szerint)
	Elkészítés:
	Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
	Két evőkanál vajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, tedd bele a fokhagymát, a sonkát és a gombát. Ízesítsd kedvedre sóval, borssal és borsikafűvel.
	Öntsd fel egy kevés borral, hagyjad, hogy a folyadék elpárologjon. Zárd el a lángot, keverd hozzá az aprított medvehagymát, majd hagyjad kézmelegre hűlni.
	Közben főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
	A kihűlt sonkás/gombás keveréket keverd össze a rikottával, add hozzá a parmezán sajt kétharmadát is. Ezzel a keverékkel töltsd meg a tésztákat.
	Vajazz ki egy sütőtálcát, sorakoztasd fel benne a tésztákat és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 10 perc alatt készre.
	
	Ötletek a tálaláshoz.
	Béleld a tányért a félretett medvehagyma levelekkel. Önts egy kevés szószt a tál közepére. Ültess a szószba négy-négy darab megsült tésztát és szórd meg egy kevés sajttal.