Diókrémes kávés süti.Londoni szelet.
2016.11.25. 14:04, KallaZsuzsanna56
	
	 
	Hozzávalók a tésztához:
	(kb. 20x25 cm-es tepsihez)
	30 dkg finomliszt
	1 teáskanál sütőpor
	12 dkg zsír vagy vaj (esetleg margarin)
	4 tojássárgája
	12 dkg kristálycukor
	kb. 2 evőkanál tejföl
	1 citrom reszelt héja (ha lehetséges bio citrom)
	1 csipet só
	 
	A tetejére:   
	kb. 12 dkg baracklekvár (lehet szilva-, szeder-, málnalekvár is)
	 
	4 tojásfehérje
	12 dkg kristálycukor
	12 dkg darált dió
	Hozzávalók:
	
	6 tojás
	14 dkg cukor
	14 dkg darált dió
	másfél evőkanál liszt
	1 tasak sütőpor
	rumaroma
	A krémhez:
	
	25 dkg vaj
	2 tojássárgája
	20 dkg porcukor
	1 tasak vaníliás cukor
	6 teáskanál instant kávépor
	3 evőkanál tej
	15 dkg darabokra vágott dió
	
	A tetejére:
	
	20 dkg étcsokoládé
	1 teáskanál vaj
	
	Elkészítése:
	
	A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a krémet. A vajat kikavarjuk. A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. A vaníliás cukrot és a kávéport a tejjel simára kavarjuk, majd a tojássárgájához adjuk. A krémet lassanként adjuk a vajhoz, folyamatosan kavargatjuk. Majd a vágott diót is belekeverjük. A tészta tetejére kenjük a krémet és félórára hűtőbe tesszük. A csokoládét felolvasztjuk, a vajat is hozzáadjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, majd szeleteljük.
	         
		