Körtés krémes
2016.11.17. 16:31, KallaZsuzsanna56
	
	Hozzávalók
	4 db tojás
	25 dkg liszt
	37 dkg cukor
	1 csomag sütőpor
	2 csomag pudingpor
	10 dl víz
	6 db körte
	5 dkg őrölt fahéj
	3 dl habtejszín
	
	A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a 20 dkg cukorral és az 5 dl vízzel felverjük, majd habosra keverjük.
	Ezután adjuk hozzá a sütőporos lisztet.
	A sütőpapíros tepsibe, először a megtisztított és felszeletelt körtedarabokat fektetjük le, majd erre kerül, a szokásosnál hígabb piskótatészta.
	Előmelegített, 200 fokos sütőben sütjük ki.
	
	Elkészítjük a krémet:
	5 dl vizet felforralunk, 10 deka cukorral. Ebbe öntjük bele a 2 csomag vanília pudinggal elkevert, 2.5 dl vizet.
	Lassú tűzön, sűrűre főzzük.
	A tojásfehérjéket 7.5 dkg cukorral habosra verjük és a forró pudinghoz keverjük.
	
	A kisült, kihűlt piskótát megfordítjuk, hogy a körtés oldala kerüljön felülre.
	Erre tesszük rá a krémet, keretbe foglalva.
	A krém tetejére tejszínhab kerül és végül megszórjuk fahéjjal.