Körtés krémes
2016.11.17. 16:31, KallaZsuzsanna56
Hozzávalók
4 db tojás
25 dkg liszt
37 dkg cukor
1 csomag sütőpor
2 csomag pudingpor
10 dl víz
6 db körte
5 dkg őrölt fahéj
3 dl habtejszín
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a 20 dkg cukorral és az 5 dl vízzel felverjük, majd habosra keverjük.
Ezután adjuk hozzá a sütőporos lisztet.
A sütőpapíros tepsibe, először a megtisztított és felszeletelt körtedarabokat fektetjük le, majd erre kerül, a szokásosnál hígabb piskótatészta.
Előmelegített, 200 fokos sütőben sütjük ki.
Elkészítjük a krémet:
5 dl vizet felforralunk, 10 deka cukorral. Ebbe öntjük bele a 2 csomag vanília pudinggal elkevert, 2.5 dl vizet.
Lassú tűzön, sűrűre főzzük.
A tojásfehérjéket 7.5 dkg cukorral habosra verjük és a forró pudinghoz keverjük.
A kisült, kihűlt piskótát megfordítjuk, hogy a körtés oldala kerüljön felülre.
Erre tesszük rá a krémet, keretbe foglalva.
A krém tetejére tejszínhab kerül és végül megszórjuk fahéjjal.