Citromos napsugárszelet.
2016.05.12. 19:31, KallaZsuzsanna56
	
	Hozzávalók
	
	5 tojásfehérje
	10 dkg cukor
	10 dkg darált mandula
	egy citromleve
	1 teáskanál reszelt citromhéj
	3 evőkanál liszt
	1 teáskanál sütőpor
	
	A krémhez:
	25 dkg rama vajasíz
	4 dl tej
	1 csomag DrOetker fehércsokis pudingpor
	3 ek kristálycukor a pudingba
	20 dkg porcukor
	citromaroma
	
	A tetejére:
	3,5 dl habtejszín
	2 tasak habfix
	1 teáskanál reszelt narancshéj
	citromaroma
	
	Elkészítése
	A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A citromlét is belekeverjük, addig verjük a habot, amíg teljesen felveszi a citromlét. A lisztet, a mandulát, a citromhéját és a sütőport összekavarjuk, majd a habhoz adjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a krémet. 3 dl tejet a cukorral felmelegítünk, a maradék 2 dl tejhez kavarjuk a lisztet és a keményítőt. Mikor a tej felforrt, hozzáöntjük a lisztes tejet és folyamatosan kavargatjuk, mikor besűrűsödik, levesszük a tűzről. A vajat kikavarjuk, citromaromával ízesítjük, majd a lehűtött krémet hozzákanalazzuk és összekeverjük. A kihűtött tésztára kenjük. A habot felverjük, hozzáadjuk a narancshéjat és citromaromával ízesítjük, a krém tetejére kenjük és lehűtjük.