| 
Mákos guba torta madártejkrémmel.2016.03.31. 15:56, KallaZsuzsanna56 28-ik Blogkostolóra. 
	 
	  
	  
	Hozzávalók: 
	Mákos guba: 
	
		12 db kifli
		1 l tej
		3 db tojássárga
		10 dkg margarin
		6 kanál cukor
		10 dkg mazsola
		1 citrom reszelt héja
		10-15 dkg darált mák 
	Krém: 
	
		1 csomag vanília pudingpor
		4 kanál cukor
		2 csomag vaníliás cukor
		4 dl tej
		4 db tojás sárgája
		15 dkg margarin 
	Tetejére: 
	Elkészítés: 
	
		A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojássárgákat, a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat és a mákot összekeverjük, és ráöntjük a karikára vágott kiflikre. 
		Jól összeforgatjuk, megvárjuk míg a kifli felveszi a folyadékot, és egy kikent tortaformába enyhén belenyomkodjuk. 
		170 C°-on 20-25 perc alatt megsütjük, és a formában
		hagyjuk kihűlni.
		A krémhez a hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük, és a 15 dkg margarinnal jól kikavarjuk. 
		Ezt simítjuk a mákos guba tetejére, majd felvert tejszínhabbal és tortadarával díszítjük.
 |