| 
Kedvenc kókuszkocka.Hófehérke süti.2016.03.31. 12:59, KallaZsuzsanna56 
	Hófehérke sütemény. 
	  
	Hozzávalók:50 dkg finomliszt
 1 egész tojás
 10 dkg vaj vagy 1 dl olaj
 10 dkg porcukor
 1 dl tej
 1 mokkáskanál szalakáli
 1 citrom reszelt héja.
 
 Krém:
 Fél l tej
 4 halmozott evőkanál liszt
 30 -35 dkg vaj, vagy Rama margarin,
 25 dkg porcukor
 2 csomag vaníliás cukor.
 
 Tetejére:
 Vagdalt dióbél.
 
 Elkészítés:
 A tészta anyagait összegyúrjuk, négy részre osztjuk, vékonyra nyújtva tepsi hátán megsütjük.
 A krémhez a tejből és lisztből vastag pépet főzünk, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadagoljuk a lisztpépet, vaníliás cukrot, és azzal is jól kikeverjük. Elosszuk három részre.
 Összeállítjuk a süteményt: a lapokat és a tetejét is megkenjük krémmel, majd megszórjuk darabosra vágott dióval.
 
 Másnap rombusz alakúra szeleteljük.
	Kedvenc kókuszkocka
 
 Hozzávalók:
 A tésztához:
 20dkg vaj vagy margarin
 3 evő kanál tejföl
 1 tojássárgája
 2 evőkanál kakaópor
 1 kiskanál őrölt fahéj
 20 dkg barnacukor (ha nincs,kristály cukor is jó )
 35 dkg finomliszt
 1 kiskanál sütőpor.
 
 
 A töltelékhez:
 25 dkg kókuszreszelék, 25 dkg porcukor,5 tojásfehérje
 
 
 A mázhoz:
 1 evőkanál rum ,20 dkg porcukor ,4 tojássárgája
 
 Elkészítés:
 A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a többi hozzávalóval tálba rakjuk, és addig gyúrjuk, míg jól összeáll. Ezután két részre osztjuk, enyhén meglisztezett gyúródeszkán az egyik lapot kinyújtjuk, margarinnal kikent, lisztezett tepsibe tesszük.
 A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket beleforgatjuk és egyenletesen a tésztára kenjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
 Amíg sül, elkészítjük a mázat:
 A tojások sárgáját a rummal és a porcukorral addig keverjük, míg sima és jó habos lesz. A kész süteményt forrón deszkára borítjuk, és a mázzal azonnal bekenjük. Mire kihűl, a máz is megdermed rajta.
 
 Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
	            |