Magdolna kifli.
2016.03.17. 10:05, KallaZsuzsanna56
Hozzávalók:
10 db tojás
20 dkg margarin
40 dkg porcukor
1 csomag vaníliáscukor
1 mk őrölt vaníliamag
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
5 dkg mandulapehely
csipet só
Elkészítése:
A tojások fehérjét pici sóval és 10 dkg porcukorral kemény habbá verem.
Egy másik tálban a puha margarint a 30 dkg porcukorral vaníliamaggal,és cukorral habosra keverem. Erre egy robotgépet használok,hogy megkönnyítse a munkámat. Egyenként hozzáadom a tojások sárgáját majd a citrom héját . Ebbe a masszába keverem a fehérjékből készített habot és a sütőporos lisztet. Kis adagokba és óvatos körkőrös mozdulatokkal keverem. Ha kész,a tésztát egy 30x40 cm-es kivajazott lisztezett tepsibe öntöm,és eligazítom egyenletesre a felületét. Ezután megszórom a mandulapehellyel.200 fokos sütőbe téve 180 fokon sütöm tűpróbáig kb 20 perc.Pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatok ki a kihűlt tésztából,és tálra rendezem a finom sütiket.
A Príma konyha februári számában találtam ezt a receptet. Ez is Olyan akár az ismert Kossuth kifli. nekem azomban jobban izlik ez a mandulás változat, és kicsit több hozzávalókból áll.Nálunk mindenkinek nagyon bejött ez a gyors,és finom sütike.Ez is Midi néni sváb receptgyűjteményéből való, tehát a név valakit takar. Nekem ez a tavaszváró sütim márciusban.