Fűszeres szilvamártás sült húsokhoz, Gránátalmás csirkemell.
2015.12.10. 12:44, KallaZsuzsanna56
	Húsok
	
	
	Hozzávalók
	50 dkg kék szilva
	nádcukor
	2 ek vörösborecet
	gyömbér
	50 dkg kék szilva
	nádcukor
	2 ek vörösborecet
	gyömbér
	szegfűszeg
	fahéj
	csillagánizs
	bors
	1 ek vaj
	Elkészítés
	
	Serpenyőben finomítatlan nádcukrot karamellizálunk. A szilvákat kimagozzuk, félbevágjuk, és a karamellhez adjuk. Hozzáadunk két evőkanál borecetet, fahéjat, szegfűszeget és csillagánizst, és reszelünk bele friss gyömbért. Pát percig rotyogtatjuk, és amikor már majdnem kész hozzáadunk egy evőkanál vajat, ami simává bársonyossá teszi a mártás
	
	 
	Villámgyors, szuper egyszerűen elkészíthető, könnyű vacsora egy hétköznap estére. Rizspiláffal vagy zöldsalátával felejthetetlen élmény.
	
	Hozzávalók:
	
	2-3 adag
	50 dkg csirkemell
	só
	bors
	fahéj
	50 dkg csirkemell
	só
	bors
	fahéj
	római kömény
	őrölt koriander
	gránátalmaszirup
	olívaolaj
	 
	 
	Elkészítése:
	
	
	Először elkészítjük a csirkemell páclevét: a 4-5 evőkanál olívaolajat összekeverjük római köménnyel, őrölt korianderrel, egy csipet fahéjjal, beleöntjük a gránátalmaszirupot és alaposan összekeverjük.
	A csirkemelleket csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és a pácba forgatjuk. Forró serpenyőben, kevés olajon 5-7 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Amennyiben sütőben készítjük, úgy azt 200 fokra melegítsük elő. 15 perc alatt készül el.