Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Blog

Zöldséges harcsafilé párizsiasan.Zöldséges halfilé burgonyapikkelyben

2015.12.06. 15:30, KallaZsuzsanna56


Hozzávalók 4 személyre:
600 g afrikai harcsafilé (vagy egyéb szálkamentes hal)
1/2 citrom leve
400 g sárgarépa
2 szál póréhagyma
1 csokor újhagyma
2 gerezd fokhagyma
diónyi friss gyömbér
2 ek. olaj + a sütéshez
só, őrölt fehér bors
1 ek. szójaszósz
1/2 dl száraz fehérbor
4 ek. finomliszt
2 tojás
3-4 szál petrezselyem
1/4 kápia vagy egyéb piros húsú paprika
snidling a díszítéshez
1 lime (zöldcitrom)


1. A halhúst megmossuk, felitatjuk róla a vizet, 8 szeletre vágjuk. Bedörzsöljük a citrom átszűrt levével, 15-20 percig pihentetjük.

2. A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát szeletekre gyaluljuk, majd rézsútos csíkokra vágjuk. A póréhagymák fehér és világoszöld részét hosszában kettévágjuk, a répával megközelítőleg azonos csíkokra szeljük. Az újhagymákat 10 cm-es zöldjükkel együtt felkarikázzuk. A gyömbért megreszeljük.

3. Wokban/mélyebb serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat, fél percig pirítjuk benne a gyömbért és az áttört fokhagymát. Rádobjuk a pórét, az újhagymát és a sárgarépát, további 3-4 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a szójaszósszal és a borral, jól összeforraljuk, fedő alatt melegen tartjuk.

4. Nagyobb serpenyőben felhevítünk félujjnyi olajat. A halszeleteket sóval, kevés őrölt borssal elkevert lisztbe és a kissé felvert tojásokba forgatjuk, lecsepegtetjük, és az olajban aranysárgára sütjük (3+3 perc). Papírkendőre szedve lecsepegtetjük, finomra vágott petrezselyemmel, paprikával, snidlinggel, citrommal díszítjük, és a zöldségragu kíséretében azonnal tálaljuk. Petrezselymes burgonya, tartármártás illik hozzá.


Hozzávalók 4 személyre:
1 dundi szál póréhagyma (350 g)
2-3 sárgarépa (350 g)
300 g apróbb, sütni való burgonya
2 gerezd fokhagyma
3-4 szál petrezselyem
1+2 ek. olaj
600 g szálkamentes halfilé (pl. pangasius, afrikai harcsa)
só, bors
30 g vaj/margarin
1,5 dl száraz fehérbor
1,5 dl tejszín
1 kk. étkezési keményítő
1 lime (zöldcitrom)



1. A póréhagymát, a sárgarépát, a burgonyát és a fokhagymát megtisztítjuk, a burgonyát felhasználásig hideg vízbe tesszük (hogy meg ne barnuljon). A póréhagymát és a sárgarépát vékony szeletekre gyaluljuk, majd csíkokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, néhány bóbita kivételével finomra aprítjuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 230-240 °C-ra. A sütőhöz tartozó zománcos tepsit kibéleljük sütőpapírral, megkenjük 1 ek. olajjal. A haldarabokat leöblítjük, papírkendővel felitatjuk róluk a vizet, mindkét oldalukat meghintjük egy kevés sóval, majd némi távolságot tartva, a tepsibe fektetjük őket.

3. A burgonyaszemeket szárazra töröljük, uborkagyalun vékonyan felszeleteljük, és kissé egymásra csúsztatva, pikkelyszerűen betakarjuk vele a haldarabokat (a maradék krumplit köréjük szórjuk). Kissé megsózzuk, tetejüket megkenjük a felolvasztott vajjal/margarinnal, és a sütőben, a hallal együtt 15-20 percig, enyhe pirulásig sütjük.

4. Közben felforrósítjuk a maradék 2 ek. olajat, beledobjuk az áttört fokhagymát, a póré- és sárgarépacsíkokat, élénk tűzön, folyamatosan keverve 4-5 percig pirítjuk. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, felöntjük a borral és a tejszínnel, fedő alatt 3-4 percig pároljuk. Hozzáadjuk a 1/2 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt, éppen csak sűrűsödésig forraljuk (1 perc). Fedő alatt melegen tartjuk.

5. A haldarabokat (két húslapáttal) tálra emeljük. Szűrőkanállal kiemeljük a zöldségköret „sűrűjének” egy részét a mártásból, a halszeletek mellé szedjük, és a félretett petrezselyemmel, valamint lime-gerezdekkel díszítve mihamarabb tálaljuk. A tepsiben sült burgonyaszirmokat, valamint a maradék zöldséget (a mártással együtt) külön kínáljuk hozzá.

Még nincs hozzászólás.
 
Idő
 
Naptár
2019. Január
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
2016.12.09. 11:28
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg