Pisztáciakrémes mini kuglóf
2015.11.02. 14:18, KallaZsuzsanna56
	
	
	
	
	Hozzávalók ( 6db 8*4 cm formához):
	2 tojás
	10 dkg cukor
	5 dkg szobahőmérsékletű vaj
	5 dkg jó minőségű étcsokoládé (70%)
	1 rúd vanília kikapart magjai
	5 dkg darált sótlan pisztácia
	10 dkg liszt
	6 gr sütőpor
	
	A krémhez:
	5 dkg vaj
	5 dkg pisztácia krém
	3 dkg cukor
	
	A tetejére:
	3 dkg jó minőségű étcsokoládé (70%)
	kevés durvára vágott pisztácia
	
	Elkészítés:
	
	A tojást habosra keverjük a cukorral, majd a vajjal, hozzáadjuk a gőz fölött megolvasztott csokoládét, a vaníliát. A lisztet összekeverjük a pisztáciával és a sütőporral, a tojásos masszához adjuk, és jól eldolgozzuk . A tésztával a sütőforma mélyedéseit háromnegyed részig töltjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. (Tűpróba!) A süteményt a formában hagyjuk kicsit pihenni, akkor könnyebb lesz majd kiszedni. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
	
	Közben elkészítjük a krémet. A cukrot habosra keverjük a vajjal és a pisztácia krémmel. A kuglófokat keresztbe félbe vágjuk, és a krémmel megtöltjük. Tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk és durvára vágott pisztáciával szórjuk meg
	
	         
		