Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Blog

Narancsos- gesztenyés tiramisú,Részeges gesztenyekrém

2015.10.11. 21:57, KallaZsuzsanna56

Narancsos-
gesztenyés tiramisú
Hozzávalók 8 kockához:
500 g cukrozott gesztenyepüré (mélyhűtött)
1+2+2 narancs
1/2 dl narancslikőr (pl. triple sec)
1/2 dl rum
1+3 dl tejszín (vagy növényi habalap)
2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
1,5 tasak (15 g) habfixáló
24 db (kb. 200 g) babapiskóta
2-3 ek. kakaó
néhány citromfűlevél



1. A gesztenyepürét szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A narancsokat gondosan megmossuk, egyet félreteszünk a díszítéshez, kettőt meghámozunk, kifilézünk és felaprózunk, a maradék kettő levét kinyomjuk, átszűrjük és elkeverjük a likőrrel.

2. A gesztenyepürét simára eldolgozzuk a rummal és 1 dl felveretlen tejszínnel. A vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verünk 3 dl tejszínt, majd óvatosan összeforgatjuk a gesztenyemasszával.

3. 12 babapiskótát egyenként, gyors mozdulatokkal megmártunk a narancslében, és közepes méretű, négyszögeletes tálba szorosan lerakjuk. Tetejükre simítjuk a krém felét, megszórjuk a felaprózott narancs felével, aztán a maradék narancslébe forgatott babapiskóta, a maradék narancs és krém következik. A tálat letakarjuk, 6-8 órára a hűtőbe tesszük.

4. Tálalás előtt héjastul elnegyedeljük a félretett 1 narancsot, a magokat eltávolítjuk. Vastagon megszórjuk a krém tetejét kakaóval, narancsdarabkákkal díszítjük, és kockákra vágva, citromfűlevelekkel díszítve tálaljuk.

Részeges
gesztenyekrém
Hozzávalók 4 kehelyhez:
400 g gesztenyemassza (mélyhűtött)
4 babapiskóta
1 dl rum
3+1 dl tejszín
80 g porcukor
1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
1/2 tasak (5 g) habfixáló
4 szem főtt, hámozott gesztenye
1/2 kk. méz
1 ek. gránátalmamag
4 citromfűlevél



1. A gesztenyemasszát előzőleg szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A babapiskótákat három-négy darabra törjük, 4 csinos kehely aljára szórjuk, meglocsoljuk 1-1 ek. rummal.

2. A gesztenyemasszát a maradék rummal habosra keverjük. 3 dl tejszínt nem túl kemény habbá verünk a porcukorral (ha cukrozott gesztenyemasszából és ugyancsak cukrozott, például növényi tejszínalapból dolgozunk, a cukrot elhagyjuk!), és több részletben, lazán beleforgatjuk a rumos gesztenyemasszába. Arányosan elosztva a kelyhekbe szedjük-simítjuk, fóliával letakarjuk, és legalább 2 órára behűtjük.

3. Tálalás előtt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük a maradék 1 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és jókora rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére. A gesztenyeszemeket megkenjük-megfényezzük parányi mézzel, a hab közepére ültetjük, végül megszórjuk a gránátalmamagokkal, és citromfűlevelekkel díszítjük. Rolettit, édes ostyát kínálhatunk hozzá.

Még nincs hozzászólás.
 
Idő
 
Naptár
2018. Október
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
2016.12.09. 11:28
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel f&#251;szerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human