Tojáslikőrös-cseresznyés torta.
2015.06.21. 20:49, KallaZsuzsanna56
Hozzávalók
Tésztához
•
350 cseresznye vagy meggy (előkészítve mérjük le)
•
100 g Rama
•
100 g porcukor
•
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
•
2 tojás (közepes méretű)
•
100 g búzaliszt
•
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez
•
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
•
350 ml tej
•
50 g porcukor
•
2 tasak Dr. Oetker Zselatin fix
•
250 ml hideg tojáslikőr
•
250 ml hideg habtejszín
Díszítéshez
•
150 ml hideg habtejszín
•
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
•
2 evőkanál tojáslikőr
Elkészítés
Előkészítés
A cseresznyét vagy meggyet megmossuk, kimagozzuk. A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
A Ramat egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. A vanillincukorral elkevert cukrot fokozatosan hozzáadjuk, és sima masszává keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, mindegyiket a legmagasabb fokozaton fél percig keverve. A sütőporral elkevert lisztet hozzászitáljuk, közepes fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát a sütőformában elsimítjuk, tetején a cseresznyét elosztjuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-35 perc
A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd egy tortatálra helyezzük.
A krémhez a pudingot a tasakon lévő használati utasítás alapján, de csupán 350 ml tej és 50 g cukor felhasználásával elkészítjük, majd hagyjuk kicsit hűlni. A zselatin fixet a langyos pudinghoz keverjük. Amikor a puding zselésedni kezd, hozzákeverjük a tojáslikőrt. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémhez forgatjuk. A megtisztított sütőkeretet a tészta köré helyezzük. A krémet a tésztán elsimítjuk, majd kb. 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálalás előtt a tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük, egy habzsákba töltjük, és ízlés szerint habrózsákat nyomunk a torta tetejére. Végül kevés tojáslikőrrel a tortát meglocsoljuk.
Tálalás
kb. 16 szelet