Medvehagyma,Medvehagymás-mozzarellás csirkecomb filé
2015.03.15. 18:46, KallaZsuzsanna56
Medvehagymás-mozzarellás csirkecomb filé
Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó
Hozzávalók 4 személyre: 8 kifilézett, bőrétől megszabadított csirkecomb-filé, 1 csomag apróra vágott medvehagyma, 8 medvehagyma levél egészben hagyva,
8 szelet mozzarella sajt, 8 szelet sonka, 100 gramm vaj, 8 szelet baconszalonna, 1 kg krumpli nagyon vékony szeletekre vágva (esetleg uborkareszelőn lereszelve).
Először is elkészítem a fűszervajat: szobahőmérsékletűre melegítem a vajat (azaz pár órával hamarabb kiveszem a hűtőből) és amikor elég lágy, belekeverem az apróra vágott medvehagymát, ízlés szerint sót és kevés borsot.A csirkecomb-filéket alaposan megmosom, lecsepegtetem,besózom, majd ráteszek 1-1 szelet sonkát és mozzarella sajtot, és mindegyik tetejére 1-1 szép medvehagyma-levelet fektetek. Aztán mindegyikre rákenek a medvehagymás vajból és szorosan feltekerem. A tekercset becsomagolom bacon szalonnába és átszúrom fogpiszkálóval.
A medvehagyma(Allium ursinum) a tavasz ízletes fűszere, amely salátába, vagy levesbe, főzelékbe is felhasználható, íze kellemes és pikáns, ezen kívül nagyon egészséges is.
A friss leveleket tépkedjük, le a növényről majd felaprítva tegyük tavaszi salátába mártáshoz, főzelékhez, burgonya ételekhez, vagy sült húshoz. De még amellett hogy finom tavaszi fűszernövény, még egészséges is, csökkenti a fejfájást, nagyon jó vértisztító hatású, tisztítja a vesét, és csökkenti a magas vérnyomást is.