Francia palacsinta.Raffaello golyó.
2015.02.04. 11:11, KallaZsuzsanna56
A francia palacsinta, valódi nevén Crepe Suzette minden kisvendéglőben kapható Párizsban, igazi kedvenc.
Francia palacsinta
Hozzávalók:
12 palacsinta
3 dkg olvasztott vaj
2 narancs
2 evőkanál Grand Marnier
cukor
Elkészítés ideje:
Körülbelül 40 perc.
Elkészítés menete:
Hámozd meg egészen a narancsokat, a fehér hártyát is távolítsd el, és a héjából is reszelj egy keveset. Először is süsd meg a palacsintákat, receptet itt találsz hozzá, annyi különbséggel, hogy a tésztába keverj vaníliamagokat vagy vaníliás cukrot. Ha kisütötted a tésztát, a serpenyőben olvassz fel egy kevés vajat és cukrot, majd erre rakj háromszögbe hajtogatott palacsintát, a serpenyő méretétől függően kettő vagy hármat.
Tedd hozzá a narancsot, a héját és egy evőkanál Grand Marniert, amit más narancslikőrrel is helyettesíthetsz. Alacsony lángos süsd össze, amíg el nem párolog az alkohol. Húzz kesztyűt hozzá, hogy ne történjen baj, ha meggyullad a likőr. Ha kész, tedd tányérra, és már ehetitek is. Ha nincs kedved a naranccsal bíbelődni, akkor használhatsz helyette lekvárt.
A mandulát kicserélheted gyakorlatilag bármire a közepében, valamint egy kis vaníliaaromával is feldobhatod még pluszban
Raffaello-golyó
Hozzávalók:
15 dkg sovány tejpor
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
8 dkg kókuszreszelék + kelleni fog a golyók borításához is
7 dl víz
hántolt mandulaszemek
Elkészítés ideje:
100 perc.
Elkészítés menete:
A vizet mérd ki egy lábasba, majd főzd fel benne a cukrot. A vajat vedd ki a hűtőből, és melegítsd enyhén olvadt állapotúra. A tejport és a kókuszreszeléket keverd össze.
Amikor a víz felforr, és egyneművé válik vele a porcukor, húzd le a tűzről, és először a kókuszreszelékes-tejporos keveréket add hozzá, majd a vajat is. Keverd simára az egészet.
Ha túl híg, adj hozzá még egy kis tejport és kókuszreszeléket, ha túl sűrű, akkor a víz lesz a megoldás.