Négysajtos penne.Gombás húsos canelonni.
2015.01.09. 11:17, KallaZsuzsanna56
	
	
	Tészták.
	
	Négysajtos penne
	Hozzávalók:
	50 dkg penne tészta
	5 dkg vaj
	2,2 dl tej
	2 tojás
	1 csipet szerecsendió
	1 bögre reszelt mozzarella
	fél bögre reszelt trappista sajt
	fél bögre reszelt cheddar sajt
	fél bögre reszelt parmezán
	só, frissen őrölt bors
	Elkészítés ideje:
	
	Egy óra.
	Elkészítés menete:
	
	A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tésztát főzd fogkeményre, lobogó, enyhén sós vízben. A sajtokat keverd össze egy tálban. Ha megfőtt a tészta, szűrd le, majd tedd vissza a lábasba, keverd hozzá a vajat, és várd meg, amíg elolvad.Öntsd a tésztához a tejet, a sajtok harmadát, majd verd fel a tojásokat, és azt is add a keverékhez. Sózd, borsozd az egészet, add hozzájuk a szerecsendiót, majd egy kivajazott, tűzálló edényben egyengesd el, és szórd rá a maradék sajtot egyenletesen. Ha mindez megvan, told be a sütőbe, és várd meg, amíg szépen megolvad a sajt.
	Tészták egyenesen Olaszországból
	
	A csizma lakosai igazán tudják, mi kell egy isteni tésztához, lesd el jól bevált trükkjeiket!
	
	Gombás-húsos canelloni
	Hozzávalók:
	25 dkg canelloni
	40 dkg darált hús
	40 dkg csiperkegomba
	15 dkg reszelt sajt
	10 dkg bacon
	5 dkg vaj
	1 nagy fej hagyma
	3 gerezd fokhagyma
	2 dl tejszín
	2 dl sűrített paradicsom
	oregánó
	bazsalikom
	só, bors
	Elkészítés ideje:
	
	60 perc.
	Elkészítés menete:
	
	Egy nagyobb lábasban kezdj el vizet melegíteni, majd főzd benne a tésztát, de csak nagyon rövid ideig, éppen hogy megpuhuljon, ezután szedd ki a vízből, nem jó, ha túl puhára fő. Ezután kockázd fel a hagymát és a bacont, majd egy mélyebb serpenyőben kezdd őket pirítani a vajon. Amikor már üvegesre pirult a hagyma, törd bele a fokhagymát is, majd add hozzá a darált húst. Ha már mindenütt kifehéredett, mehet hozzá a paradicsomszósz és a gomba is. Várd meg, amíg rottyan egyet, és add hozzá a fűszereket, de a bazsalikomot még ne.Vedd kis lángra, és hagyd így együtt főni, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ha már majdnem kész, add hozzá a tejszínt és a bazsalikomot, várd meg, amíg egyszer együtt felforr, majd zárd el alatta a gázt. Készíts elő egy tepsit, vajazd ki. A canellonikat töltsd meg a húsos-gombás masszával, és szépen helyezd el őket a tepsiben. A megmaradó szószt terítsd el a tészta tetején, és szórj az egészre reszelt sajtot. Ezután már csak be kell dugnod az előmelegített sütőbe tíz percre, és fogyaszthatod is.
	         
		