Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Diós-mogyorós krémes
 
Csirke lollipop
 
Szuprém csirkemell burgonyapürével
 
Blog

Áfonyás.angol krémes pite.

2014.07.29. 14:57, KallaZsuzsanna56

Áfonyás-angol krémes pite
{cukor-, tej-, liszt-, gabonamentes}

A tésztához
1 tojás
105 g (finomra) őrölt mandula
1 tk cukorpótló (pl. eritrit)
2 csipet só
1 tk szódabikarbóna/sütőpor
A kókuszos angol krémhez
1 bögre /240ml/ kókusztej (tej és tejszín sűrűsége között)
1 rúd vanília kikapart magjai
1 bő ek cukorpótló (pl. eritrit)
1 tk méz (elhagyható, ízlés szerint édesíthető)
2 csipet só
1 tojás
2 tojássárgája
1 bő tk kókuszzsír (vagy vaj, elhagyható)
1 levél zselatin/ 1 tk kókuszliszt (krém szilárdításához, el is hagyható)
A tetejére
100-200 g áfonya
50 g étcsokoládé (85%-os, pl. Lindt)
½ mk őrölt kardamom
½ mk őrölt fahéj (vagy a kettő helyett reszelt tonkabab)
1 tk nyers kakaópor

1. A sütőt előmelegítem alsó-felső 180 °C-ra.
2. Egy keverőtálban összekeverem a tészta hozzávalóit és kizsírozott gyümölcstortaformába simítom. (Ez olyan forma, amit sütés után megfordítunk, az alja lesz a teteje.) 12-13 perc alatt megsütöm, nem jó túlsütni, tűpróbát végezzünk a szélénél, ahol mély a tészta. Ha kihűlt, egy tálalótálra borítom.
3. A kókusztejet lábasba teszem, beleteszem a vanília kikapart magjait és a cukorral, mézzel felmelegítem, épp csak forró legyen. Egy tálba teszem a tojást és a sárgákat, villával felverem és habverővel lassan verve belecsorgatom a forró kókusztejet. Egyneművé keverem és visszatöltöm a lábasba. Alacsony lángon addig keverem folyamatosan a krémet, míg sűrűsödni nem kezd. Vigyázzunk, ne ugorjon össze a tojás! (Jó szolgálatot tesz egy cukorhőmérő, maradjunk 80 foknál.) Mikor sűrűbb, félrehúzom, beleteszem a kókuszzsírt, megkóstolom és ízesítem, ha kell.
4. Ez a krém nem lesz teljesen szilárd, de hűtés után nem is folyik. Zselatinnal vagy kókuszliszttel köthetjük: a krém keverése közben egy lap zselatint hideg vízbe áztatok. Ha kész a krém, beleteszem a kinyomkodott zselatint és olvadásig a krémbe keverem. Picit hűlni hagyom, közben ajánlatos átkeverni.
5. A krémet egyenletesen ráöntöm a tésztára.
6. Az áfonyát megmosom, lecsöpögtetem és elegyengetem a krémen, picit bele is lehet nyomni. Hűtőbe teszem, míg megköt a krém. Az ilyen, a képen látható ritkás elrendezéshez 100g áfonya szükséges.
7. A csokoládét nagylyukú reszelőn legyalulom. Összekeverem a többi ízesítővel és a kész sütemény közepére halmozom.

Egy 22 cm-es gyümölcstortaformához

Mascarpónés tejberizs mandulával.

Mascarponés tejberizs mandulával és mazsolás kávészósszal
(Riso al latte con mandorle e salsa al caffè)

A tejberizshez
kb. 900 ml tej (esetleg kevesebb)
150 g risottorizs
½ rúd vanília
3 ek cukor
3 ek mascarpone
A rávalókhoz
2-3 ek darabolt mandula
2 adag (kb. 120 ml) presszókávé (pl. Nespresso: Roma)
2 ek brandy-ben áztatott mazsola
1,5 – 2,5 ek cukor (ízlés szerint)
pici étkezési keményítő vagy tojássárgája

1. Először elkészítem a tejberizst. Egy lábasban felforrósítok bő fél liter tejet és beleteszem a mosatlan rizst. Melléteszem a fél rúd vaníliát. A maradék tejet kissé felmelegítem, de nem kell felforralni. Folyamatos, egy-két perces kevergetés mellett alacsony hőfokon puhára főzöm a rizst. Ahogy fogy a tej, úgy adagolok még hozzá egy keveset. Sűrűbbre is hagyhatjuk.
Ha kész, belekeverem az ízlés szerinti cukrot és a legvégén a mascarponét, ettől lesz krémes állagú.
2. Közben közepes hőfokon egy száraz serpenyőben megpirítom a mandulát. Vigyázat, a végén gyorsan odakap!
3. A szószhoz lefőzök két kávét. (Gyengébbre is készíthetjük, akkor nem lesz túl intenzív az íze.) Lábasba öntöm, ízlés szerint cukrot adok hozzá és besűrítem egy fél mokkáskanálnyi keményítővel vagy egy fél tojássárgájával. A végén beleforgatom a brandyben áztatott mazsolát.
4. A kész tejberizst tálkákba teszem, megszórom a mandulával és rácsorgatom a kávészószt.
3 adagnyi lesz /

Még nincs hozzászólás.
 
Idő
 
Naptár
2024. December
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.02.28. 10:14
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Fehér csokoládés méteres kalács
 
Zöldséges borjúrolád
 
Öt fűszeres kínai harcsa
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban