Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Diós-mogyorós krémes
 
Csirke lollipop
 
Szuprém csirkemell burgonyapürével
 
Blog

Tigris zsemle-Kijevi krémes.

2014.06.16. 19:33, KallaZsuzsanna56
kelttészták.

A rizslisztes máznak köszönhetően ez a zsömle kívül ropogós, belül puha és foszlós.


Hozzávalók

A tésztához
600 g liszt
20 g cukor
15 g só
1 tojás
20 g vaj
400 ml tej
30 g friss élesztő

A mázhoz
90 ml langyos víz
80 g rizsliszt
1 csomag (7 g) szárított élesztő
1 evőkanál cukor
1 csapott kávéskanál só
1 evőkanál olaj

A tésztához másfél dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel kelt tésztát dagasztunk.
Lefedve langyos helyen duplájára kelesztjük. A tálban finoman átgyúrjuk a tésztát, majd újra duplájára kelesztjük.
A mázat legalább félórával a felhasználás előtt elkészítjük. Ehhez elkeverjük a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk az olajat, elkeverjük a langyos vízzel és félretesszük.
Enyhén lisztezett felületen nyolc egyenlő részre osztjuk a megkelt tésztát, zsömléket formázunk belőlük, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk egymástól nagyobb távolságra.
Újabb fél órán át kelesztjük úgy, hogy félidőben megkenjük a tetejüket a rizslisztes mázzal.
200 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a zsömléket.
Villanysütő esetén alsó-felső fokozatot bekapcsolva, légkeverés nélkül süssük 200 fokon úgy, hogy a rács, amire a tepsi kerül, a sütő alsó harmadában legyen.

Kijevi krémes.

 

Hozzávalók a tésztához:

- 40 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 4 tojássárga
- 2 ek tejföl

Hozzávalók a habhoz:

- 4 tojásfehérje
- csipet só
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg darált dió

Hozzávalók a krémhez:

- 0,5 l tej
- 2 cs. vaníliapuding
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj

Elkészítés:

Először a krémhez való pudingot készítjük el, hogy amíg a lapok megsülnek és kihűlnek, a pudingnak is legyen ideje jól kihűlni.
A pudingport elvegyítjük 10 dkg porcukorral és a tejjel csomómentesre keverjük. Kis lángon sűrűre főzzük és félretesszük hűlni.
Közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.

A sütőporral elkevert lisztet és a porcukrot dolgozófelületre szórjuk. A szoba hőmérsékletű vajat elmorzsoljuk benne, majd a tojássárgákat is belekeverjük és annyi tejfölet adunk hozzá, hogy egy puha, jól nyújtható tésztát kapjunk.
3 egyforma részre osztjuk, és félretesszük amíg a diós habot elkészítjük.

A diós habhoz a tojásfehérjéket csipetnyi sóval közepesen kemény habbá verjünk, majd kanalanként adagolva hozzá a cukrot, addig verjük amíg elfogy a cukor és egy kemény habot nem kapunk. Végül óvatosan beleforgatjuk a darált diót is.

Egy sütőpapírra helyezzük az egyik tésztadarabot és kb. 24x32 cm-es téglalapot nyújtunk belőle, majd a sütőpapírral együtt átemeljük egy sütőlapra vagy egy nagyobb tepsi hátára. Tetejére simítjuk a diós hab 1/3-át, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük. Figyeljük, mert hamar megvan és könnyen megéghetnek a lapok. Ha a szélei kezdenek pirulni, akkor már kivehetjük a sütőből.

A másik két tésztadarabbal is a fentiek szerint járunk el.

Ha a pudingunk jól kihűlt, akkor befejezzük a krém készítését, amihez a vajat a 15 dkg porcukorral habosra keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a hideg pudingot és sima, egynemű krémet keverünk belőle.

A kihűlt lapokról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt (vigyázzunk, mert könnyen törik), majd összeállítjuk a süteményt.

Egy tésztalapot tálcára helyezzünk, úgy hogy a diós hab kerüljön felül majd rákenjük a pudingos krém felét. Ráhelyezzük a második lapot, ugyancsak a habos résszel felül, majd rákenjük a megmaradt krémet és befedjük a harmadik lappal.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára és másnap tetszés szerint szeleteljük.

Még nincs hozzászólás.
 
Idő
 
Naptár
2025. Március
HKSCPSV
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.02.28. 10:14
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Fehér csokoládés méteres kalács
 
Zöldséges borjúrolád
 
Öt fűszeres kínai harcsa
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!