Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Diós-mogyorós krémes
 
Csirke lollipop
 
Szuprém csirkemell burgonyapürével
 
Blog

Pisztáciás cantuccini.

2014.04.29. 19:16, KallaZsuzsanna56
Kétszersült

Hozzávalók:

1.
225 gr liszt
1tk. sütőpor
175 gr cukor
2 tojás
100 g pisztácia Brontei,ha lehet,5 dkg  mandula,vagy mogyoró,
5 dkg  fehércsoki, durvára aprítva,fehérrum 10 ml

Egy másik hozzávaló:

2.
Hozzávalók:

30 dkg liszt

20-25 dkg kristálycukor

2 db tojás

15 dkg mandula,

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál vanília-aroma

Elkészítés:
A mogyoró legyen héjas, pirított. Egy száraz serpenyőben pirítsuk pár percig, így sokkal intenzívebb íze lesz. Ugyanez érvényes a mandulára is, ha azt használunk: héjas és pirított.
A pisztácia sótlan.

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a gáztepsit kibéleljük sütőpapírral.
2. Egy tálban elvegyítjük a lisztet a sütőporral, cukorral majd hozzáadjuk a 2 tojást és alaposan összedolgozzuk. Mikor már kezd összeállni, hozzáadjuk a mogyit, pisztáciát és csokit. Masszív, kissé ragacsos anyagot kapunk, amit két részre osztunk.
3. A két részt hosszúkás, ovális alakúra formázzuk,mint a szalámit.
4. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd rácsra tesszük, hogy kissé kihűljön. A sütő hőfokát levesszük 140 fokra.
5. Egy éles késsel átlósan felszeljük a tésztát és a szeleteket visszatesszük a tepsire,és a sütőbe további 10 percre, attól függően, mennyire szeretnénk ropogósra.A másik elkészítési mód: 

1. A tojásokat a cukorral elkezdjük kihabosítani, addig verjük, míg a cukor feloldódik. Adjuk hozzá a vanília-aromát és a mandulát,pisztáciát, vagy a választott olajos magvakat és fakanállal alaposan keverjük össze.
2. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és ezt is hozzákeverjük. Kb. 10 cm széles, 2-3 cm magas és hosszú hasábokat formálunk belőle, majd ezeket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
3. 170 fokra előmelegítjük a sütőt, és a tésztát kb. 20-25 percig sütjük. Ezután hagyjuk hűlni 5-10 percet, majd egy recés élű késsel ferdén kb. 1 cm vastag szeleteket vágunk, majd visszatesszük őket a sütőpapírra.
4. 10 percig sütjük, majd megfordítjuk a szeleteket, és újabb 10 percig sütjük, hogy egyenletes legyen. Mikor kész, hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

A cantuccini egy jellegzetes toszkán keksz féle. Használják cantucci vagy a kicsinyítőképzős alakja, a cantuccini vagy az eredetére utaló pratoi sütemény neveket is. A száraz tésztába mandulát tesznek, ezzel biztosítják a jellegzetes ízt és látványt is. Száradás után szeletelik, és borhoz fogyasztják. Gyakori, hogy belemártják a borba, vagy akár a tejbe is, ezzel puhítva fel a tésztát.Limoncellóba is szokták mártogatni egyes tartományokban.

Még nincs hozzászólás.
 
Idő
 
Naptár
2025. Március
HKSCPSV
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.02.28. 10:14
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Fehér csokoládés méteres kalács
 
Zöldséges borjúrolád
 
Öt fűszeres kínai harcsa
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!