Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Blog

Könnyű réteges deszert.

2014.03.17. 10:16, KallaZsuzsanna56
Nigella deszertjei.

Hozzávalók:




• 700 g aszalt sárgabarack
• 1½ l víz
• 150 g fi nom szemű kristálycukor
• 1 citrom leve
• ½ narancs vagy 1 mandarin leve
• 6 hüvely kardamom
• ½ kg pandoro (olasz kuglóf)
• 250 ml zsírdús tejszín (45%-os)
• 1 doboz (250 g) görög vagy teljes tejből
készült joghurt
• 3 evőkanál folyós méz
• 4 evőkanál pisztácia
• 4 evőkanál szeletelt mandula

• 700 g aszalt sárgabarack

• 1½ l víz

• 150 g fi nom szemű kristálycukor

• 1 citrom leve

• ½ narancs vagy 1 mandarin leve

• 6 hüvely kardamom

• ½ kg pandoro (olasz kuglóf)

• 250 ml zsírdús tejszín (45%-os)

• 1 doboz (250 g) görög vagy teljes tejből készült joghurt

• 3 evőkanál folyós méz

• 4 evőkanál pisztácia

• 4 evőkanál szeletelt mandula



1. Tegyük az aszalt sárgabarackot és a vizet egy lábasba, majd adjuk hozzá a cukrot, illetve

a citrom és a narancs vagy mandarin levét. Egy kés fokával dörzsöljük meg jól

a kardamomhüvelyeket, hogy kiengedjék majd a magokat, dobjuk őket a lábasba,

és keverjük meg jó alaposan. Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot, és halkan

zümmögtessük 30 percig. Vagy ha úgy kényelmesebb, forraljuk fel a keveréket,

zárjuk el alatta rögtön a gázt, és hagyjuk ázni-hűlni 1 éjszakán át.



2. Szűrjük le a barackot (szedjük ki belőle lehetőleg az összes kardamommagot és -hüvelyt),

majd tegyük vissza a főzőlevet a tűzre, és nagy lángon forraljuk 15-20 percig, hogy

szirupos állagúra sűrűsödjön be. Én addig szoktam forralni, amíg úgy 3½ decinyire

csökken a mennyisége. Hagyjuk kicsit visszahűlni, és jöhet a következő lépés.



3. Vágjuk a pandorót 1 cm vastag szeletekre; így elvileg 8 szeletet kapunk. Béleljünk ki

egy széles, de nem túl mély üvegtálat (lásd a túloldalon) 4 szelet pandoróval, és osszuk

el rajta a meleg barack felét. Majd locsoljuk a gyümölcsös-kuglófos alapra a szirup felét.

Fektessük rá a második 4 szelet pandorót, csak most az ellentétes irányban, hogy

egyenletes legyen a „kuglófeloszlás”. Jöhet a barack és a szirup másik fele, majd tegyük

félre a tálat, hogy a pandoro magába szívhassa a gyümölcsös szirupot. Én lezárom

folpack-kal és a hűtőbe állítom 1 éjszakára, vagy akár egy egész napra is.



4.A habréteghez verjük fel a zsírdús tejszínt, amíg lágy csúcsokat nem vet – óvatosan,

hogy ne legyen túl kemény −, majd adjuk hozzá a joghurtot, és forgassuk össze éppen

csak annyira, hogy jól elkeveredjen. Lágynak kell maradnia, hogy szépen, egyenletesen,

nem túl vastag rétegben szét tudjuk kenni a desszert tetején.



5.Egy teáskanállal locsoljuk meg a tetejét mézzel, majd vágjuk apró forgácsokra a pisztáciát,

keverjük össze a szeletelt mandulával, és végül szórjuk a réteges desszert tetejére.



8 bőséges adag lesz belőle.

Muskotályos rizsfelfújt.

Hozzávalók:




½ l zsírdús tej

½ l zsírdús tejszín

50 g finom szemű kristálycukor

egy csipet só

3 evőkanál sózatlan vaj

150 g arborio rizs (de helyettesítheted sima rizzsel is)

2½ dl muskotálybor

friss szerecsendió

egy 1½ literes tűzálló tál



1. Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra (gázsütőnél 2-es fokozat).



2. Keverjük össze a tejet, a tejszínt, a cukrot és a sót egy mérőkancsóban.

3. Egy tűzálló tálban – én édesanyám régi, viharvert porcelán sütőtálját használom –, a közepesnél is gyengébb lángon olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a rizst, és jó alaposan forgassuk át, hogy a szemeket minden oldalról beborítsa a zsiradék.

4. Öntsük fel a muskotállyal, mintha rizottót készítenénk. Keverjük jól össze, aztán hagyjuk a szirupos levet pár percig bugyogni, majd keverjük meg ismét, és reszeljünk rá egy kis szerecsendiót.

5. Tegyük a sütőbe, és süssük 2 órán át, bár 1½ óra után feltétlenül ellenőrizzük, mert a tál méretétől, minőségétől, illetve a sütőnk természetétől nagyon sok függ! Akkor jó, ha a rizs magába szívta az összes folyadékot, de még finom krémes, nem száradt ki. Vegyük ki, és tálalás előtt hagyjuk hűlni legalább fél órán át.



6-8 adag lesz belőle.

Még nincs hozzászólás.
 
Idő
 
Naptár
2019. Január
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
2016.12.09. 11:28
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg