Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Blog

Könnyű réteges deszert.

2014.03.17. 10:16, KallaZsuzsanna56
Nigella deszertjei.

Hozzávalók:




• 700 g aszalt sárgabarack
• 1½ l víz
• 150 g fi nom szemű kristálycukor
• 1 citrom leve
• ½ narancs vagy 1 mandarin leve
• 6 hüvely kardamom
• ½ kg pandoro (olasz kuglóf)
• 250 ml zsírdús tejszín (45%-os)
• 1 doboz (250 g) görög vagy teljes tejből
készült joghurt
• 3 evőkanál folyós méz
• 4 evőkanál pisztácia
• 4 evőkanál szeletelt mandula

• 700 g aszalt sárgabarack

• 1½ l víz

• 150 g fi nom szemű kristálycukor

• 1 citrom leve

• ½ narancs vagy 1 mandarin leve

• 6 hüvely kardamom

• ½ kg pandoro (olasz kuglóf)

• 250 ml zsírdús tejszín (45%-os)

• 1 doboz (250 g) görög vagy teljes tejből készült joghurt

• 3 evőkanál folyós méz

• 4 evőkanál pisztácia

• 4 evőkanál szeletelt mandula



1. Tegyük az aszalt sárgabarackot és a vizet egy lábasba, majd adjuk hozzá a cukrot, illetve

a citrom és a narancs vagy mandarin levét. Egy kés fokával dörzsöljük meg jól

a kardamomhüvelyeket, hogy kiengedjék majd a magokat, dobjuk őket a lábasba,

és keverjük meg jó alaposan. Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot, és halkan

zümmögtessük 30 percig. Vagy ha úgy kényelmesebb, forraljuk fel a keveréket,

zárjuk el alatta rögtön a gázt, és hagyjuk ázni-hűlni 1 éjszakán át.



2. Szűrjük le a barackot (szedjük ki belőle lehetőleg az összes kardamommagot és -hüvelyt),

majd tegyük vissza a főzőlevet a tűzre, és nagy lángon forraljuk 15-20 percig, hogy

szirupos állagúra sűrűsödjön be. Én addig szoktam forralni, amíg úgy 3½ decinyire

csökken a mennyisége. Hagyjuk kicsit visszahűlni, és jöhet a következő lépés.



3. Vágjuk a pandorót 1 cm vastag szeletekre; így elvileg 8 szeletet kapunk. Béleljünk ki

egy széles, de nem túl mély üvegtálat (lásd a túloldalon) 4 szelet pandoróval, és osszuk

el rajta a meleg barack felét. Majd locsoljuk a gyümölcsös-kuglófos alapra a szirup felét.

Fektessük rá a második 4 szelet pandorót, csak most az ellentétes irányban, hogy

egyenletes legyen a „kuglófeloszlás”. Jöhet a barack és a szirup másik fele, majd tegyük

félre a tálat, hogy a pandoro magába szívhassa a gyümölcsös szirupot. Én lezárom

folpack-kal és a hűtőbe állítom 1 éjszakára, vagy akár egy egész napra is.



4.A habréteghez verjük fel a zsírdús tejszínt, amíg lágy csúcsokat nem vet – óvatosan,

hogy ne legyen túl kemény −, majd adjuk hozzá a joghurtot, és forgassuk össze éppen

csak annyira, hogy jól elkeveredjen. Lágynak kell maradnia, hogy szépen, egyenletesen,

nem túl vastag rétegben szét tudjuk kenni a desszert tetején.



5.Egy teáskanállal locsoljuk meg a tetejét mézzel, majd vágjuk apró forgácsokra a pisztáciát,

keverjük össze a szeletelt mandulával, és végül szórjuk a réteges desszert tetejére.



8 bőséges adag lesz belőle.

Muskotályos rizsfelfújt.

Hozzávalók:




½ l zsírdús tej

½ l zsírdús tejszín

50 g finom szemű kristálycukor

egy csipet só

3 evőkanál sózatlan vaj

150 g arborio rizs (de helyettesítheted sima rizzsel is)

2½ dl muskotálybor

friss szerecsendió

egy 1½ literes tűzálló tál



1. Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra (gázsütőnél 2-es fokozat).



2. Keverjük össze a tejet, a tejszínt, a cukrot és a sót egy mérőkancsóban.

3. Egy tűzálló tálban – én édesanyám régi, viharvert porcelán sütőtálját használom –, a közepesnél is gyengébb lángon olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a rizst, és jó alaposan forgassuk át, hogy a szemeket minden oldalról beborítsa a zsiradék.

4. Öntsük fel a muskotállyal, mintha rizottót készítenénk. Keverjük jól össze, aztán hagyjuk a szirupos levet pár percig bugyogni, majd keverjük meg ismét, és reszeljünk rá egy kis szerecsendiót.

5. Tegyük a sütőbe, és süssük 2 órán át, bár 1½ óra után feltétlenül ellenőrizzük, mert a tál méretétől, minőségétől, illetve a sütőnk természetétől nagyon sok függ! Akkor jó, ha a rizs magába szívta az összes folyadékot, de még finom krémes, nem száradt ki. Vegyük ki, és tálalás előtt hagyjuk hűlni legalább fél órán át.



6-8 adag lesz belőle.

Még nincs hozzászólás.
 
Idő
 
Naptár
2018. Február
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
2016.12.09. 11:28
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend