camembert-édesburgonya raclette.
2014.03.08. 20:40, KallaZsuzsanna56
Camembert-édesburgonya raclette
Hozzávalók:
50 dkg édesburgonya
fél dl olaj
só
őrölt bors
1 kis csokor petrezselyem
20 dkg camembert sajt
tört rózsabors a tetejére
Ha nem kapunk édesburgonyát, sütőtökkel vagy bármilyen másfajta burgonyával is elkészíthetjük.
Megjegyzés:
A rózsaborsot jól törjük össze, mert ha nagyobb darabokban hagyjuk, a raklettsütőben gyorsan megég, és keserű lesz.
Elkészítés:
Az édesburgonyát vízben kicsi kefével alaposan megmossuk, majd leszárítjuk, egymás mellé tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, langyosra hűtjük, meghámozzuk, majd fél centi vastag szeletekre vágjuk, és kicsit egymást fedve raklettsütő tálkáiba sorakoztatjuk. Ezután meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és befedjük a fél centi vastag szeletekre vágyott camembert sajttal. Végül egyenletesen megszórjuk a frissen tört rózsaborssal, és forró raklettsütőbe téve 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, forrón tálaljuk.