Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Diós-mogyorós krémes
 
Csirke lollipop
 
Szuprém csirkemell burgonyapürével
 
Blog

Savarin Limoncellóval.

2014.02.23. 16:11, KallaZsuzsanna56
Recept

A savarin élesztős, koszorú alakú sütemény, amit alkoholos sziruppal itatnak át, és gyümölcsökkel, tejszínhabbal tálalnak. Nevét Jean Anthelme Brillat-Savarinról kapta, aki a XVIII. században élt, francia gasztronómus, jogász és politikus volt. Nemcsak a sütemény viseli a híres férfiú nevét, hanem a sütéshez használt koszorúforma és egy francia sajt is.

Hozzávalók 26 cm átmérőjű koszorúformához

a tésztához:
35 dkg liszt
10 dkg olvasztott vaj
4 tojás
5 dkg cukor
2 dkg élesztő
1 dl tej
1 teáskanál vaníliakivonat
csipet só
1 citrom reszelt héja
a sziruphoz:
2,5 dl víz
1,25 dl limoncello (citromlikőr)
1,25 dl citromlé
10 dkg cukor
a tálaláshoz:
gyümölcsök tetszés szerint
tejszínhab
Tálba szitáljuk a lisztet, beletesszük a cukrot, a reszelt citromhéjat, a vaníliakivonatot és a sót. Elkeverjük az élesztőt a langyos tejben, és a liszt közepébe öntjük. Beleütjük a tojásokat is, majd a robotgép dagasztókarjával az egészet összedolgozzuk, miközben apránként belecsorgatjuk a langyos vajat. Galuskaszerű tésztát kapunk, amelyet letakarva 30-40 percig kelesztünk.
Vajazzuk és lisztezzük a koszorúformát. Lapáttal átforgatjuk a tálban a tésztát, majd a formába öntjük. Letakarva ismét kelni hagyjuk, amíg duplájára nem nő. Ez nagyjából 50-60 percig tart.
180 fokra melegítjük a sütőt, 30-35 perc alatt megsütjük a tésztát. (Tűpróba!)
Ha nagyon barnul a tészta teteje, akkor alufóliával lefedjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a szirupot. Kis lángon 4-5 percig forraljuk a vizet a cukorral, azután beleöntjük a citromlevet és a limoncellót, majd levesszük a tűzről. A kisült tésztát forrón meglocsoljuk kevés sziruppal, megvárjuk, hogy beigya a tészta, majd apránként ráöntjük a maradékot is. A formában hagyjuk kihűlni a süteményt. Ezután nagyobb tálra borítjuk, és a közepébe halmozzuk a gyümölcsöket. Tejszínhabbal is kínálhatjuk.

Ez a finom sütemény a Kifőztük júniusi számában jelent meg.

Még nincs hozzászólás.
 
Idő
 
Naptár
2025. December
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.02.28. 10:14
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Fehér csokoládés méteres kalács
 
Zöldséges borjúrolád
 
Öt fűszeres kínai harcsa
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Debrecen Nagyerd&#245;aljai, 150m2-es alapterület&#251;, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós üzlethelyiség eladó 06209911123    *****    ACOTAR Fanfiction: Velaris, a második otthonom    *****    LITERATURES SUBPAGE /// VERSEK ÉS TÖRTÉNETEK EGY HELYEN ///LITERATURES.GPORTAL.HU///LITERATURES SUBPAGE    *****    Naruto rajongói oldal | konoha.hu | Látogass el konoha falujába | KONOHA.HU | KONOHA.HU | KONOHA.HU | KONOHA.HU | KONOHA    *****    Turbózd fel a kreativitásod! Prémium grafikai források a PNG Tree-n.    *****    Anime tematikájú Cinematic trance zene és látványvilág Arcadia fantáziavilágában és még sok más videó a chanelen    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA///PREKAMBRIUM.GPORTAL.HU /// PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO.GPORTAL.HU ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    "TEKERJ VISSZA" - RÉGI KERÉKPÁROK IDÕSZAKI KIÁLLÍTÁSA - BAJA TÜRR ISTVÁN MÚZEUM    *****    Naruto rajongói oldal! Felkerült John Man Ninja címû könyvének elsõ fejezete. Olvass, Filmezz, Tanulj!! KONOHA.HU    *****    Debrecen Nagyerd&#245;aljai, 150m2-es alapterület&#251;, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    Velaris, a második otthonom Fanfictionból új rész került fel    *****    NSYNC - Ha nosztalgiáznál, vagy érdekel,mi történik most a ByeByeBye elõadóival, akkor nézz be - NSYNC    *****    Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.