Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Blog

Farsang

2014.02.21. 16:22, KallaZsuzsanna56
Címkék: kelttészták
Farsangi fánk

A jó fánkhoz jó recept kell.Nos ennél jobbat nem is találtok.Ez a Dr Oetker által készített farsangi fánk tökéletes.Ezt csak az rontja el,aki nem tartja be a szabályokat.A fánk tradicionális finomságunk, legtöbbször a farsangi időszakban készítjük. Az élesztős tésztát olajban kell kisütni, tálalni általában lekvárral és porcukorral szokás.A folytatásban a receptet olvashatjátok.

Farsangi fánk

Hozzávalók:
500 g liszt
3 tojássárgája
100 g margarin
fél csomag Dr. Oetker Friss Élesztő
300 ml tej
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
fél citrom reszelt héja
pici só
porcukor a szóráshoz
lekvár vagy Dr. Oetker Eredeti Puding a töltéshez
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A lisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk, majd elkeverjük a cukorral.
Az élesztőt egy tálba morzsoljuk, a vanillincukorral összekeverjük, majd kevés kézmeleg tejjel felöntjük. Mikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez, majd a maradék tejet, az olvasztott margarint, a reszelt citromhéjat és még egy csipet sót is.
Robotgéppel simára dolgozzuk, majd konyharuhával letakarva, kelesztjük meleg helyen kb. 1 óráig, amíg a tészta a duplájára nem nő.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára terítjük, kinyújtjuk, majd egyszer félbehajtjuk (ettől lesz szalagos). A sodrófával kinyújtjuk kb. egy ujjnyi vastagságúra, majd kiszaggatjuk egy nagy pogácsaszaggatóval, vagy egy sima pohárral.
Ezután letakarjuk őket, meleg helyen tartjuk, és pihentetjük még körülbelül fél órát. Ha huzat éri a fánkot, akkor megfázik és máris oda a finomság!
A fánk első oldalát közepes lángon lefedve sütjük, ha pedig már aranybarna, megfordítjuk, de ekkor már nem kell lefedni. Fontos, hogy az a fele kerüljön először az olajba, amelyik a pihentetésnél a teteje volt.
Az olajból kiszedve konyhai törlőpapírra vagy szalvétára tesszük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Ízlés szerint tálaljuk, például sárgabarack lekvárral, porcukorral meghintve.

Még nincs hozzászólás.
 
Idő
 
Naptár
2018. Május
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
2016.12.09. 11:28
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha