Póréhagymás táska.2014.02.16. 17:53, KallaZsuzsanna56 
	recept. 
	
	Ez a hagymás, fokhagymás sajtos töltelékkel sütött leveles tészta melegen és hidegen egyaránt finom.Könnyű vacsorának is megteszi.
	Hozzávalók: 
	1 újhagyma fehér gumója, 
	1 gerezd fokhagyma, 
	1 szál póréhagyma, 
	4 dkg vaj, 
	 1 ek olivaolaj, 
	2 kk liszt, 
	1 ek tejföl, 
	 5 dkg reszelt sajt, 
	1/2 kk kakukkfű, 
	só, 
	őrölt fehérbors, 
	1 cs.mélyhűtött leveles vajas tészta(40 dkg). 
	1 tojás a kenéshez,és egy zsírpapír a sütőlemezre,vagy szilikonos lap. 
	  
 
	
	Elkészítése: 
	1. 
	Az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk,kis kockákra vágjuk.A póréthagymát megtisztítjuk és vékony csíkokra szeleteljük.A vajatés az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és az újhagymát, a fokhagymát, meg a póréhagymát megpároljuk benne.A lisztet rászórjuk 1-2 percig kevergetve pirítjuk, majd a tejfölt belekeverjük. 
	2. 
	A póréhagymás keveréket a serpenyőből tálba töltjük, a sajttal és a kakukkfűvel ízesítjük.Megsózzuk, megborsozzuk,majd kihűtjük.
	3.A sütőt 200 fokra előmelegítjük.Egy sütőlemezre szilikonos lapot tegyünk,vagy zsírpapírt.
	4. Közben a leveles vajas tésztát kiolvadni hagyjuk,majd akkora lappá nyújtjuk,hogy 24 kört szúrhassunk ki belőle.12 körre 2-2 púpozott ek tölteléket halmozunk,de a szélükön egy keskeny perem maradjon üresen.
	5.
	A tészták üres szélét tojással megkenjük,és a másik 12 korongot a töltelékre borítjuk.A szélüket villával összenyomjuk.A tészták tetejét a megmaradt tojással megkenjük,és megszórjuk kevés reszeltsajttal is.
	6.
	A táskákat a sütőlemezre rakjuk és a sütő középső részébe tesszük 25 perc alatt aranysárgára sütjük. 
 
	         
		 
	        
	       
 
		
 |