Recept burgonyából.
2014.01.14. 15:12, KallaZsuzsanna56
Más forrásból recept.
Nem is kérdés, hogy az ősz valamiképp a krumplis fogások igazi szezonja. Jöhetnek a főtt vagy sült burgonyából, a sokféle rakott krumpliból, rösztiből vagy krumligombocókból álló kitűnően variálható finomságok!
Szeretek a konyhában foglalatoskodni minden időben, néha mégis úgy adódik, hogy az embernek túlságosan sok egyéb teendője akad. Ilyen alkalmakra jönnek igazán jól a „gyorsan és egyszerűen” kategóriába tartozó burgonyás fogások.
Bazsalikomos burgonyatallérok.
Hozzávalók 10 tallérhoz:
6 db nagyobb burgonya,
1 db tojás sárgája
1 púpozott ek liszt+ 1 kanál a tálcára
5 dkg olvasztott vaj
1 jókora maréknyi friss bazsalikomlevél
1 mokkáskanál tengeri só
frissen őrölt bors, frissen reszelt szerecsendió – ízlés szerint
A sütéshez:
3 evőkanál vaj,vagy olaj.
Elkészítés: A krumplikat megmostam , majd 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt puhára sütöttem. Még azon melegében meghámoztam, burgonyanyomón áttörtem. A bazsalikomlevelek közül néhányat félretettem a tálaláshoz, a többit felaprítottam.
A keményítővel, sóval, borssal, szerecsendióval meghintettem a még meleg áttört krumplit, kissé összekevertem, majd hozzáadtam a tojássárgáját, az aprított bazsalikomleveleket, olvasztott vajat. Az egészet összedolgoztam, majd 5 cm átmérőjű tallérokká formáztam.
Készül a vacsi.
Az olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítettem, a kis tallérok mindkét oldalát 2-3 perc alatt aranyszínűre sütöttem.
Friss salátával könnyű vacsora.