Receptek tészta,és gombócok.
2014.01.13. 11:24, KallaZsuzsanna56
Tészták,gombócok.Így készül a mozart gombóc.
30 dkg főtt és áttört burgonya
10 dkg liszt
1 evőkanál puha vaj
1 db tojássárgája
csipet só
1 doboz Mozart golyó desszert
Elkészítés módja
A melegen áttört burgonyát gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a hozzávalókkal, de ügyeljünk, hogy ne túl kemény állagú tésztát készítsünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagra, és négyzeteket vágunk belőle. A desszert golyóból helyezzünk mindegyik négyzetre és formázzuk meg. Sós forralt lobogó vízben főzzük ki addig, míg a víz tetejére fel nem jönnek, és 1 perc után szedjük is ki szűrőkanállal. Darált dióba, vagy pirított morzsába forgassuk meg őket és frissiben élvezzük az ízét. Vaníliás cukorral is megszórhatjuk, még finomabb.
Hozzávalók,a sajtos rúdhoz.
25 dkg margarin
25 dkg liszt
25 dkg túró
kevés só
1 tojás a kenéshez
5 dkg reszelt trappista sajt
köménymag a tetejére
Elkészítés módja
A tészta hozzávalóit géppel összedolgozom pár perc alatt, és 20 percre hűtőbe teszem. Ezután kinyújtom 1/2 cm vastagra és téglalap alakúra. Megkenem tojással a tésztát, rászórom a reszelt sajtot, és a köményt. Ezután derelyevágóval rudakat vágok belőle. Tepsibe sütésálló szilikonpapírt teszek, és erre rakom sorba a kis stanglikat. Előmelegített sütőbe 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütöm.Sajtos rúd.