Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Blog

Vadhúsból készült ételek.

2014.01.07. 11:49, KallaZsuzsanna56
Címkék: Vadhúsok
Őz ,szarvas,fácán,stb..

Vaddisznópörkölt

Hozzávalók:
1 kg vaddisznócomb
2 evőkanál libazsír
2 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 nagyobb paradicsom
pirospaprika
2 babérlevél
1 kávéskanál borókabogyó
6-7 szegfűbors
2 kávéskanál szárított kakukkfű
frissen őrölt feketebors

2-3 dl száraz vörösbor

Elkészítés: A hagymát apróra vágom, majd a megolvasztott libazsíron megdinsztelem, amikor már majdnem jó, akkor az apróra vágott fokhagymát is rádobom a zsiradékra. Ezután a húst harapásnyi kockákra vágom, majd a zsiradékon kifehérítem. Az edényt lehúzom a tűzről, paprikával meghintem, s fűszerlabdában hozzáadom a szegfűborsot, a kakukkfüvet, a babérlevelet és a boróka bogyóit, valamint a félbevágott paradicsomot. Vízzel felöntöm, majd fedő alatt főzöm. Amikor már majdnem jó a hús, akkor borsozom, sózom, s a felhasított zöldpaprikát is hozzáadom, s az elfőtt levet a borral pótlom. Tésztával vagy szalvétagombóccal kínálom.
Vadas krumpligombóccal

Hozzávalók:
1 kg vaddisznócomb
5 szál sárgarépa
3 fehérrépa
2 evőkanál mustár
almaecet
1 lilahagyma
2-3 dl tejföl

pár szem feketebors
2 babérlevél

Elkészítés: Az egyben hagyott húst egy nagyobb lábasba teszem a karikára vágott zöldséggel, az egészben hagyott hagymával, borssal, babérlevéllel együtt. Annyi vízzel öntöm fel, amennyi ellepi, majd egy kevés ecetet öntök hozzá, és fedő alatt kis lángon főzöm nagyjából 3 órán át. Ha megpuhult a hús, akkor külön tálba szedem.
A visszamaradt szószból kiszedem a babérleveleket, majd a zöldségeket turmixgéppel összesimítom. A szószt mustárral, tejföllel kiegészítem. A húst ujjnyi szeletekre vágom, majd a szaftba visszafektetem és átmelegítem. Krumpligombóccal tálalom.
Krumpligombóc

Hozzávalók:
1 kg krumpli
20 dkg finomliszt
1 egész tojás
csipet só
1 diónyi zsír

Elkészítés: A krumplit megpucolom, kockára vágom, megfőzöm, és krumplinyomóval összetöröm. Amikor már langyos, akkor hozzáadom a többi alkotóelemet, és lágy, de rugalmas tésztává gyúrom. Tenyérbe simuló, szilvásgombócnál kisebb gombócokat gyártok belőle.
Vizet forralok, kis sót hintek bele, majd ebben kifőzöm a gombócaimat. A kész egyedeket tálra helyezem, olvasztott vajjal finoman meglocsolom.

A vadhús fogyasztásának előkészítéséhez elengedhetetlen lépés a hús érlelése. Ez nagyjából annyit tesz, hogy a lelőtt állatot kibelezve jól szellőző, száraz, hűvös helyen fellógatják, és néhány napig (ez akár lehet egy hét is) hagyják, hogy érjen. Ennek a pihentetésnek köszönhetően az állat kemény húsa lassan puhábbá válik. Az érlelést követően megnyúzzák, perzselik vagy szárazon tollaitól megfosztják, majd megfelelő módon feldarabolják, és adott esetben tovább érlelik.

Ennek az érlelésnek az egyik legjobb módja a pácolás. A vad feldolgozásának, pácolásának megválasztásakor az is fontos szempont, hogy milyen korú állattal van dolgunk, ugyanis a fiatal állat húsa sokkal hamarabb megpuhul, mint az öregebb jószágoké. A húst pácolhatjuk olajos vagy vizes pácokban, amelyekben a leggyakrabban az alábbi alapanyagok, fűszerek találhatóak: citrom, ecet, mustár, feketebors, gyökérzöldségek, kapribogyó, vöröshagyma, fokhagyma, petrezselyem, borókabogyó, babérlevél, kakukkfű, szegfűszeg, koriander, köménymag. Klasszikus pácnak számít a félig vízből, félig ecetből készített alap, amibe fehérrépa, sárgarépa, babérlevél, bors, citrom, vöröshagyma és só kerül. A vadak pácolásánál gyakori a borral történő puhítás, ennek egyik elismert változata a burgundi pác, amely zöldségekkel megbolondított, kakukkfűvel ízesített borpác.

Még nincs hozzászólás.
 
Idő
 
Naptár
2018. Augusztus
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
2016.12.09. 11:28
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést &#8222;BECSÜLET KASSZÁS&#8221; alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!    *****    Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679;&#12300;&#914;&#923;SM&#923;IW&#12301; &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679; EGY SZIGET + 24 MÁGUS &#9679; FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!