Pakcsoj.
2014.02.18. 19:33, KallaZsuzsanna56
Ismerkedjünk meg vele.pak.choi.
"Tsing" pak-choi, magyar átnevezésben reteklevél (Brassica rapa ssp pekinensis)
Mi ez? A káposztafélék családjába tartozik, angol nyelvterületen bok choyként, itthon bordás kelként vagy reteklevélként ismernek. Szemben az általunk ismert kelfélékkel, ez nem fejesedik, csak nagy, vastagszárú zöld leveleket növeszt. Eredetileg Kína déli részén volt népszerű, de mivel jól bírja a hideget, egyre több helyen termesztik északon is.
Mire jó? Általában pirítani szokták, esetleg salátába, húsok mellé fogyasztják. Mivel a többi káposztához hasonlóan nincs különösebben erős vagy karakteres íze, mindenhez érdemes kipróbálni.
(A minap a Metróban keresgéltem különleges zöldségmagokat,és találtam is méghozzá a Pakcsojt.Ennek a rövid leírásáról kerestem útmutatót.Hallottam,hogy milyen egészséges,az Ázsiai konyhában sokat használják.Az idén elvetem a kertben én is,talán sikerül termesztenem.Gömbölyű cukkinim,már van,és sárgaszínű hosszú,fehérpadlizsán,és lilaszínű,okra,és szívparadicsom,medvehagyma, zöld)bab,futóborsó,és 14 féle fűszer.igyekszem kiterjeszteni a kertben hasznos kerti növényeket.