Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Diós-mogyorós krémes
 
Csirke lollipop
 
Szuprém csirkemell burgonyapürével
 
Galéria
Galéria : Croissan elkészítése.Képtárak: Súgó

Hozzávalók 8 darabhoz
• 250 g fehér kenyérliszt
• 20 g, illetve 1,5 evőkanál kristálycukor
• 5 g, illetve 1 teáskanál só
• 10 g friss vagy 5 g szárított élesztő
• 125 g (ml) langyos víz
• 150 g szoba-hőmérsékletű vaj
• 1 közepes tojás, csipetnyi sóval felverve, a kenéshez
• sütőpapírral bélelt sütőlap

1. Egy kisebb tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót! Ez a száraz keverék.
2. Egy nagy tálban oldd fel az élesztőt a langyos vízben! Ez a nedves keverék.
3. A száraz keveréket szórd a nedves keverékbe, és jól dolgozd össze!
4. Fedd le a kisebb keverőtállal, amelyben a száraz keverék volt!
5. Hagyd pihenni 10 percig!
6. A 10 perc elteltével a tészta készen áll a dagasztásra. Anélkül, hogy kivennéd az edényből, a tészta egyik szélét húzd felfelé, majd nyomd bele a közepébe. Kissé fordítsd el az edényt, és ismételd meg a folyamatot egy másik darabbal a tésztából! Ismételd meg további 8 alkalommal. Az egész folyamat nagyjából 10 másodpercig tart, és a végén már érezhető, hogy a tészta kezd ruganyosabbá válni.
7. Újra fedjed le a tálat, és hagyd pihenni 10 percig!
8. Kétszer ismételd meg a 6. és 7. lépést, végül még egyszer a 6. lépést.
9. Fedd le, és egy éjszakára tedd a hűtőszekrénybe. Amennyiben szárított élesztőt használsz, előbb hagyd a tésztát 30 percig kelni szobahőmérsékleten, utána tedd be a hűtőszekrénybe! Így hamarabb működésbe lép az élesztő.
10. Vedd ki a tésztát a hűtőszekrényből!11. Borítsd ki egy munkalapra.
12. Kézzel formálj a tésztából egy kb. 12x12 cm-es négyzetet!
13. A vajat vágd egy nagyjából feleakkora téglalapra, mint a tészta!14. A tészta ugyanolyan vastag legyen, mint a vaj.
15. A vajat helyezd átlósan a tésztára!


16. A tészta sarkait hajtsd rá a vajra, mintha egy borítékot készítenél, és csomagold be a vajat. Ha szükséges, kissé húzd ki a tésztát, hogy tökéletesen befedd vele a vajat.


17. Egy nyújtófával sodord laposra a tésztát, ügyelve arra, hogy a vajat egyenletesen oszlasd el a tésztaboríték belsejében.


18. Nyújtsd ki a tésztát hosszában, amíg egy kb. 1 cm vastag téglalapot kapsz.


19. A tészta alsó harmadát hajtsd középre!


20. Hajtsd rá a tészta felső harmadát!


21. Most három réteg tészta van egymáson – ez volt az első hajtás. Enyhén nyomd bele az egyik ujjadat a tésztába, ezzel megjelölve, hogy az első hajtásnál tartasz.


22. Csomagold a tésztát egy frissen tartó fóliába, és tedd 20 percre a hűtőszekrénybe!
23. Vedd ki a tésztát, csomagold ki, és kétszer ismételd meg a 17–21. lépéseket!
24. Ezzel már háromszor hajtogattad a tésztát, így három jelölést hagytál a felszínén.
25. Csomagold a tésztát egy frissen tartó fóliába, és tedd 40 percre a hűtőszekrénybe!
26. Vedd ki a hűtőszekrényből, csomagold ki, és nyújtsd egy kb. 24x38 cm-es lappá.


27. Vágd a tésztalapot hosszú, keskeny háromszögekre, ahogy a fotón látható. 8-9 háromszöget kapsz.


28. Mindegyik háromszöget tekerd fel, a szélesebb végénél kezdve.


29. Helyezd a croissant-okat az előkészített sütőlapra, nem túl közel egymáshoz, hogy legyen elegendő helyük szépen megkelni.


30. Addig keleszd, amíg a tészta rétegei kezdenek kissé szétválni!
31. Melegítsd elő a sütőt 240 fokra! Tégy egy tepsit a sütő aljára! Készíts elő egy pohár vizet!
32. Amikor a croissant megkelt, kend meg a tekercseket a felvert tojással!


33. Helyezd a sütőlapot az előmelegített sütőbe, az oda készített pohár vizet öntsd a felforrósított tepsibe, a hőmérsékletet pedig csökkentsd 220 fokra!
34. Süsd 15-20 percig, vagy amíg aranybarnák lesznek. Ne aggódj, ha sütés közben azt látod, hogy a vaj szivárog a tésztából, a croissant később úgyis magába fogja szívni, miközben lehűl.
35. Fogyasztás előtt hagyd a croissant-okat kissé kihűlni egy sütőrácson!

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
Idő
 
Naptár
2024. Február
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
01
02
03
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.02.28. 10:14
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Fehér csokoládés méteres kalács
 
Zöldséges borjúrolád
 
Öt fűszeres kínai harcsa
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal