Először a Lemon curd zselét készítem elő a tortához.
Az elkészített lemon curd felét 2 deci vízzel egyenletesen elkeverjük és 10 g zselatin port keverünk hozzá.
Folyósra összemelegítjük, de nem forraljuk fel, csak annyira melegítjük hogy a zselatin elolvadjon benne.
Ha készen vagyunk a tortánkat egy tányérra rakjuk és beleöntjük az így elkészített lemon curd zselét.
Hűtőbe rakjuk dermedni és közben elkészítjük a csokoládékrémet.
24 cm-es tortaforma kell a tészta elkészítéséhez.
25 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 db tojás
csipet só,Elkészítése:
A lisztet a puha vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, sót és a tojással tésztává gyúrjuk.
Fóliába rakjuk és a hűtőben pihentetjük 1 órát.
Elkészítjük,a
Mandulás csokoládékrém hozzávalóit.
2,5 deci habtejszín
20 dkg jó minőségű étcsokoládé ( 70 %-os )
2,5 dkg méz
5 dkg vaj,1 fiola Dr Oetkeres mandula aroma
Elkészítése :
A tejszínt melegítsük fel és vegyük le a tűzről.
Apróra vágott csokoládét adjuk hozzá és kevergessük míg el nem olvad a tejszínben
Habverővel keverjük hozzá a mézet és a vajat, aromát csomómentesre!
Végül a kihűlt lemon curdos zselére önteni az elkészített krémet
Egy éjszakára hagytam a hűtőben és másnap szeleteltem fel.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|