3 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 csokor petrezselyem, apróra vágva
Frissen őrölt fekete bors
Csipet frissen reszelt szerecsendió
A szárzeller torzsás végét levágjuk, a szárakat megmossuk, ha kell a szálkákat lehúzzuk, és kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
Egy lábasban felhevítjük a vajat az olajjal, és a kockára vágott szárzellert fedő alatt pár percig pároljuk. Rádobjuk a kéksajtot, ha már szinte folyós, akkor felöntjük vízzel,elkeverjük, és közepes lángon tartva megvárjuk, míg gyöngyözni kezd. Hozzáadjuk a tejszínt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A leves felét kiszedjük és botmixerrel pépesítjük, majd visszaöntjük a lábasba.
Petrezselyemmel meghintve, pirítóssal tálaljuk.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|