Aki szereti a tésztát és az édességet próbálja ki a stíriai metélt tésztát, amely ötvözi mindkét étel íz világát.
Hozzávalók:
50 dkg túró, 20 dkg liszt, 2 tojás, 1 dl tejföl, só.
A krémhez: 4 dkg vaj, 2 tojás, 4 dkg cukor, 1cs. vaníliás cukor, kevés reszelt citromhéja, 2 dl tejföl, vaníliás porcukor.
A túrót áttörjük, és a liszttel a tojással, a deci tejföllel, és kevés sóval összegyúrjuk. Egy lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy centi szélesre felvágjuk. Az így kapott metélt tésztát forró lobogó vízbe kifőzzük, majd leszűrjük.
Egy tálban a vajat a két tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliáscukrot, a tejfölt, és a reszelt citromhéjat, majd legvégül a felvert tojásfehérje habot is beleforgatjuk.
A kifőtt tésztát beleforgatjuk a habos keverékbe majd egy kivajazott tepsibe téve forró sütőben 25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve felkockázzuk és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|