Hozzávalók
A tésztához
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
10dkg puha Rama
2 db tojás sárgája
3 mokkáskanál só
2,5-3 dl langyos tej
A töltelékhez
20 dkg sonka
1 db tojás
A díszítéshez
nagy szemű só
Elkészítés
1.Az élesztőt egy kevés tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóval rétestészta állagú tésztát készítünk. Meleg helyre téve, letakarva kelesztjük.
2.Miután megkelt, lisztezett gyúrótáblára öntjük és 60x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A rövidebbik oldalt megfelezve kettévágjuk, majd háromszögeket vágunk ki belőle.
3.A sonkát felvágjuk 5x0,5 cm-es csíkokra és a háromszögek alapjára hosszúkás halmot formázunk belőlük. Szorosan felcsavarjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe téve kifli alakúra formázzuk.
4.A tetejét megkenjük tojással, majd a maradék sonkával díszítjük. Kelni hagyjuk, majd sütés előtt ismét lekenjük tojással és megszórjuk a durva sóval.
5.Előmelegített sütőben 210 °C-on 15-20 percig sütjük.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|