Hozzávalók:
a tésztához:
2 evőkanál cukor
125 g vaj
6 evőkanál + 1 teáskanál (90 g) cukor
1 tojás
250 g liszt
10 evőkanál + 2 evőkanál (150 g) cukor
a csokoládé kréméhez:
400 g étcsokoládé
8 evőkanál tejszín
60 g vaj, felkockázva
Elkészítés:
A vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást, végül a sót és a lisztet és összegyúrjuk. Gombócot formázunk belőle és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
Elővesszük a tésztát és lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk két kisebb vagy egy nagy pite formába tesszük, úgy, hogy minden oldalon feljöjjön a tészta, és még kicsit túl is lógjon rajta. Ha nem sikerül szépen kinyújtani a tésztát, akkor sincs baj, kézzel nyugodtan igazíthatunk rajta, belenyomkodhatjuk a formába. (A tortaformát kivajazzuk, vagy sütőpapírral béleljük ki.)
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Megszurkáljuk, sütőbe toljuk, és 15-20 percig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni.
Közben elkészítjük a tölteléket: vízgőz fölött felmelegítjük a tejszínt, a vajjal és a csokoládéval, hozzáadjuk a cukrot és simára keverjük. A már majdnem teljesen kihűlt tésztába töltjük, és hagyjuk, hogy megdermedjen benne.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|