Hozzávalók:
-
12 tojásfehérje
-
12 evőkanál darált dió
-
12 evőkanál cukor
-
6 evőkanál liszt
-
1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
-
12 tojássárgája
-
14 evőkanál cukor
-
2 tasak vaníliás cukor
-
8 evőkanál tej
-
30 dkg vaj
-
5 dkg kókuszreszelék
-
5 dkg mazsola
-
5 dkg csokoládéreszelék
A tetejére:
-
5 dkg fehér csokoládé
-
5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habba dolgozzuk, majd három részre osztjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy 25×38 cm-es tepsit, eloszlatjuk rajta az egyik adag habot és 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Mind a három lapot így készítjük el. Megcsináljuk a krémet. A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a tejet és gőz fölött addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hagyjuk hűlni. A vajat habosra kavarjuk, majd a kihűtött krémből folyamatosan hozzákeverünk egy kanállal. A jól kikevert krémet három részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a kókuszreszeléket, a másikba a mazsolát, a harmadik adagba pedig a csokoládéreszeléket. Az első lapot a kókuszos krémmel kenjük meg, befedjük egy lappal, erre kerül a mazsolás krém, majd egy lap és a csokoládéreszelékes krémmel befedjük. A kétféle csokoládét lereszeljük, a tetejére szórjuk. A süteményt pár órán át hűtőben pihentetjük.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|