Hozzávalók
-
38 dkg Rama
30 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só
9 tojás
20 dkg darált mogyoró
1,5 zacskó sütőpor
45 dkg liszt
2 dl erős kávé
6-7 ek. kávélikőr
2 zacskó főzős karamellízű pudingpor
1 liter tej
250 gramm tejszín
1 doboz (850 ml) sárgabarackbefőtt
-
A díszítéshez
1-2 evőkanál kakaópor
kávészemek
Elkészítés
A Ramát krémesre keverjük a 20 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. A szétválasztott tojások sárgáját egyenként Ramás keverékbe dolgozzuk. A mogyorót és a sütőport a lisztbe vegyítjük, majd a kávéval és a likőrrel váltakozva a masszához adjuk. A tojásfehérjéket 2-3 adagban kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.Ramával kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőbe toljuk, 175 fokon kb. 30 percig sütjük. A pudingport a maradék tejjel és a cukorral elkészítjük a szokott módon. Tálba öntjük, folpackkal letakarjuk, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd hűtőszekrénybe állítjuk. Kemény habbá verünk 1 dl tejszínt, és a hideg pudingba forgatjuk. A krémet hullámosan a süteményre kenjük, és fél órára hűtőbe tesszük. A süteményt meghintjük kakaóporral és 20 szeletre vágjuk. A maradék tejszínből vert habot csillagcsöves nyomózsákba töltjük, a szeleteket habrózsákkal, a lecsöpögtetett barackokkal, és kávészemekkel díszítjük.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|