Kossuth-kenyér
2011.06.01
Hozzávalók 3 tojás, 12 dkg cukor, 2 dkg natúr kakaópor, 6 dkg durvára vágott mandula vagy dió, 1 citrom reszelt héja, késhegynyi fahéj, 14 dkg finomliszt, fél cs sütőpor
Elkészítés A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a mandulát/diót, a fahéjat, a citromhéjat, majd a masszába óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot. Végül apródonként, könnyű mozdulatokkal (hogy a habot ne törjük össze teljesen) hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntjük és közepes hőfokon megsütjük. Ha kihűlt, vékonyra szeleteljük.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|