Hozzávalók
A díszítéshez
5 dkg aprított mandula
2 evőkanál kristálycukor
A forma kikenéséhez
Rama
A tésztához
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
2 db alma
1 dl tej
2 csapott mokkáskanál Sütőpor
16 dkg finomliszt
10 dkg kókuszreszelék
3 db tojás
18 dkg kristálycukor
15 dkg Rama
Elkészítés
A Ramát a cukorral habosra keverjük, ezután a tojásokat egyenként hozzáadva tovább habosítjuk. A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket összekeverjük és a tejjel váltakozva a Ramás krémhez adjuk. Ezután a megtisztított és felkockázott almát keverjük a tésztához. A formát kikenjük Ramával, meghintjük zsemlemorzsával, beleöntjük a tésztát és a tetejét megszórjuk aprított mandulával. Előmelegített sütőben, 190 °C-on kb. 35 percig sütjük. A sütési idő kétharmadánál rászórjuk a cukrot.
Tippek
Jó tanács:A tészta még finomabb, ha sütés után egy napot áll.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|