Hozzávalók
1. Átválogatjuk a lencsét, szűrőn átmossuk és a babérleveles, hagymás, fokhagymás vízbe feltesszük főni. Ízesítjük sóval, borssal.
2. Készítünk egy vajas rántást és ezzel sűrítjük a főzelékünket. Kevés pirospaprikát adunk hozzá és jól kifőzzük.
3. Tálalásig melegen tartjuk.
Göngyölt csirke
4. A csirkemellet kettévágjuk, tisztítjuk kiklopfoljuk, bekenjük gyömbérrel, sóval, borssal fűszerezzük, petrezselymet, háromnegyedig megfőtt lencsét rakunk rá, valamint készítünk egy ricottás tölteléket, amit a következőképpen készítünk elő: ricotta, tojássárga 1 db, kakukkfű, petrezselyem.
5. Ebből csak két kanálnyit használunk, amivel megkenjük a csirkemelleket a többit félretesszük.
6. Fólia segítségével hengerformájúvá tekerjük a csirkemellet, majd lobogó, hagymás babérleves vízbe helyezzük.
7. Az elkészült csirkemell roládokat kivesszük egy mélytányérra, kicsomagoljuk és forró serpenyőben megkérgezzük.
Galuska
8. A maradék ricotta alapokhoz hozzáadunk egy pici lisztet, és a húsroládok főzőlevébe két kiskanál segítségével galuska formákat szaggatunk. Pár perc főzés után leszűrjük őket.
Tálalás
9. Egy mélytányérba főzeléket merünk, erre ízlésesen 3 egyforma csirkeroládot helyezünk és ezekre a húsokra tesszük a ricottás galuskánkat. Megmosott, szép petrezselyemmel díszítjük. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|