A recept hozzávalói ( személyre)25 dkg liszt + a formába2 kiskanál sütőpor0.25 kiskanál só11.5 dkg puha vaj + a formába20 dkg cukor1 kisanál vaníliakivonat2 db tojás1.5 dl tejA krémhez:1 db vaníliarúd3.3 dl tej6.5 dkg cukor2 evőkanál kukoricakeményítő3 db tojássárgája2 evőkanál vaj1 kiskanál vaníliakivonatA csokimázhoz:0.5 dl tejszín1 kiskanál instant kávé11.5 dkg étcsokoládé1 evőkanál méz2.5 dkg porcukor Elkészítés A krémhez a hosszában kettévágott vaníliarúddal felmelegítünk 2,5 dl tejet. A cukrot összekeverjük a kukoricakeményítővel, és hozzáadjuk a maradék tejet. A meleg tejből kivesszük a vaníliát, és a magjait a keményítős keverékbe kaparjuk. A keveréket folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon besűrítjük, és miután bugyogni kezd, még 2 percig főzzük. A meleg tejet lassan az enyhén felvert tojássárgájákra öntjük, majd hozzáadjuk a keményítős keveréket, és a tűzre visszatéve ezt is besűrítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat és a vaníliát, és fóliával letakarva 2 órára a hűtőbe tesszük. A tortalapokhoz összekeverjük az átszitált lisztet, a sütőport és a sót. A sütőt előmelegítjük 190 şC-ra. A vajat robotgéppel nagy sebességen 30 másodpercig keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, és 4-5 perc alatt habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd összedolgozzuk a liszttel és a szoba-hőmérsékletű tejjel. A tésztát egy kivajazott és kilisztezett, 21 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és 35-40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). 10 percig a formában pihentetjük, majd a formából kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. A csokimázhoz a tejszínt felforraljuk a kávéval, a tűzről levéve hozzákeverjük az apróra vágott csokoládét, majd a mézet és az átszitált porcukrot, és 10 percig hagyjuk hűlni, hogy besűrűsödjön. A tortát egy recés késsel vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tálalótálra tesszük, és rásimítjuk a tölteléket úgy, hogy a szélétől 1,5 cm-re már ne legyen krém. Rátesszük a felső lapot, egyenletesen elosztjuk rajta a csokimázat, és hagyjuk, hogy az oldalán is lecsurogjon. Minimum 4, maximum 24 órára behűtjük, de tálalás előtt szobahőmérsékleten 30 percet állni hagyjuk. - See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/bostoni_kremes_pite_recept#sthash.2i4UECLp.dpufKattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|