Hozzávalók:
1 db kígyóuborka
3 evőkanál tejföl
1 kiskanál mustár
kevés só
csipet bors
1 evőkanálnyi friss, aprított kapor
kevés fokhagymapor
1 csomag színtelen zselatin
Elkészítés:
Az uborkát zöldséghámozóval egyenletes csíkokra vágtam. A közel azonos méretűeket különtettem a hengerekhez, a többit felcsíkoztam (zsülienre). Az uborkát megsóztam (külön a hengereknek valót is), és 1 órát állni hagytam.
A salátának valót kinyomkodtam, a hengerek alkotórészeit leitattam.
Bekevertem a tzatzikit tejföllel, kevés mustárral, a felaprított kaporral, fokhagymaporral és a borssal.
A zselatint felfőztem vízzel, majd a hengereknek való uborkák végeire cseppentettem keveset, és megformáltam a hengereket. A többi zselatint a tzatzikihez kevertem, majd beletöltöttem kiskanállal a hengerekbe. Hűtőbe raktam, ahol 1 éjszakát pihent. Még így is engedett kevés levet, így legközelebb nem töltöm meg a hengereket, csak több órás állás után.
A hengerek tetejét csipetnyi kaporral díszítettem.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|