Zsuzsa konyhája!
Zsuzsa konyhája!
Fejléc

 

  Kedves Látogató!   

 

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
 

A főzés számomra egy életforma,a sütés pedig hobby.Mindenkinek írom ezeket a sorokat,aki szereti a hasát,mert itt a legfinomabb ételeket osztom meg.Jó nézelődést kívánok minden kedves idelátogatónak.Most újra nyitom ennek az oldalnak az életfunkcióját,de várlak benneteket a blogspotra is Zsuzsa ízutazásai címmel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Zsuzsa finomságai.
 
Borjúpaprikás házias galuskával.
 
Burgundi rokfortos körte.
 
Joghurtkrémes pite fügével.
 
Karamellás fügés pitécske.
 
Gesztenyepüré.
 
Likőrkrémes fügés pite.
 
Churros tál.
 
Különleges matcha mázas fánkok
 
Desszertek
 
Diós-mogyorós krémes
 
Csirke lollipop
 
Szuprém csirkemell burgonyapürével
 
Galéria
Galéria : Croissan elkészítése.Képtárak: Súgó

Hozzávalók 8 darabhoz
• 250 g fehér kenyérliszt
• 20 g, illetve 1,5 evőkanál kristálycukor
• 5 g, illetve 1 teáskanál só
• 10 g friss vagy 5 g szárított élesztő
• 125 g (ml) langyos víz
• 150 g szoba-hőmérsékletű vaj
• 1 közepes tojás, csipetnyi sóval felverve, a kenéshez
• sütőpapírral bélelt sütőlap

1. Egy kisebb tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót! Ez a száraz keverék.
2. Egy nagy tálban oldd fel az élesztőt a langyos vízben! Ez a nedves keverék.
3. A száraz keveréket szórd a nedves keverékbe, és jól dolgozd össze!
4. Fedd le a kisebb keverőtállal, amelyben a száraz keverék volt!
5. Hagyd pihenni 10 percig!
6. A 10 perc elteltével a tészta készen áll a dagasztásra. Anélkül, hogy kivennéd az edényből, a tészta egyik szélét húzd felfelé, majd nyomd bele a közepébe. Kissé fordítsd el az edényt, és ismételd meg a folyamatot egy másik darabbal a tésztából! Ismételd meg további 8 alkalommal. Az egész folyamat nagyjából 10 másodpercig tart, és a végén már érezhető, hogy a tészta kezd ruganyosabbá válni.
7. Újra fedjed le a tálat, és hagyd pihenni 10 percig!
8. Kétszer ismételd meg a 6. és 7. lépést, végül még egyszer a 6. lépést.
9. Fedd le, és egy éjszakára tedd a hűtőszekrénybe. Amennyiben szárított élesztőt használsz, előbb hagyd a tésztát 30 percig kelni szobahőmérsékleten, utána tedd be a hűtőszekrénybe! Így hamarabb működésbe lép az élesztő.
10. Vedd ki a tésztát a hűtőszekrényből!11. Borítsd ki egy munkalapra.
12. Kézzel formálj a tésztából egy kb. 12x12 cm-es négyzetet!
13. A vajat vágd egy nagyjából feleakkora téglalapra, mint a tészta!14. A tészta ugyanolyan vastag legyen, mint a vaj.
15. A vajat helyezd átlósan a tésztára!


16. A tészta sarkait hajtsd rá a vajra, mintha egy borítékot készítenél, és csomagold be a vajat. Ha szükséges, kissé húzd ki a tésztát, hogy tökéletesen befedd vele a vajat.


17. Egy nyújtófával sodord laposra a tésztát, ügyelve arra, hogy a vajat egyenletesen oszlasd el a tésztaboríték belsejében.


18. Nyújtsd ki a tésztát hosszában, amíg egy kb. 1 cm vastag téglalapot kapsz.


19. A tészta alsó harmadát hajtsd középre!


20. Hajtsd rá a tészta felső harmadát!


21. Most három réteg tészta van egymáson – ez volt az első hajtás. Enyhén nyomd bele az egyik ujjadat a tésztába, ezzel megjelölve, hogy az első hajtásnál tartasz.


22. Csomagold a tésztát egy frissen tartó fóliába, és tedd 20 percre a hűtőszekrénybe!
23. Vedd ki a tésztát, csomagold ki, és kétszer ismételd meg a 17–21. lépéseket!
24. Ezzel már háromszor hajtogattad a tésztát, így három jelölést hagytál a felszínén.
25. Csomagold a tésztát egy frissen tartó fóliába, és tedd 40 percre a hűtőszekrénybe!
26. Vedd ki a hűtőszekrényből, csomagold ki, és nyújtsd egy kb. 24x38 cm-es lappá.


27. Vágd a tésztalapot hosszú, keskeny háromszögekre, ahogy a fotón látható. 8-9 háromszöget kapsz.


28. Mindegyik háromszöget tekerd fel, a szélesebb végénél kezdve.


29. Helyezd a croissant-okat az előkészített sütőlapra, nem túl közel egymáshoz, hogy legyen elegendő helyük szépen megkelni.


30. Addig keleszd, amíg a tészta rétegei kezdenek kissé szétválni!
31. Melegítsd elő a sütőt 240 fokra! Tégy egy tepsit a sütő aljára! Készíts elő egy pohár vizet!
32. Amikor a croissant megkelt, kend meg a tekercseket a felvert tojással!


33. Helyezd a sütőlapot az előmelegített sütőbe, az oda készített pohár vizet öntsd a felforrósított tepsibe, a hőmérsékletet pedig csökkentsd 220 fokra!
34. Süsd 15-20 percig, vagy amíg aranybarnák lesznek. Ne aggódj, ha sütés közben azt látod, hogy a vaj szivárog a tésztából, a croissant később úgyis magába fogja szívni, miközben lehűl.
35. Fogyasztás előtt hagyd a croissant-okat kissé kihűlni egy sütőrácson!

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
Idő
 
Naptár
2025. Január
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2020.02.28. 10:14
2018.01.24. 19:04
2018.01.22. 15:36
2017.10.06. 18:33
2017.09.17. 17:44
2017.07.03. 12:58
2017.05.04. 21:20
2017.05.04. 16:01
2017.03.20. 20:09
2017.02.23. 20:19
2017.02.08. 15:27
2017.02.06. 16:47
2017.02.04. 16:01
2017.02.03. 13:14
2017.01.31. 17:04
2017.01.31. 17:03
2017.01.14. 13:21
2016.12.12. 14:20
2016.12.10. 14:42
2016.12.10. 14:26
Friss hozzászólások
 
Látogatottság
Indulás: 2013-09-29
 
Kukoricalángos fűszervajjal.
 
Csokis csíkos rolád.
 
Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.
 
Hidegtálak
 
Tejcsokis krémsajtos szuflétorta.
 
Újházy-csirkeleves.
 
Citromtorta Capri szigetéről.
 
Madártej Limoncellóval
 
Főételek kacsából
 
Fehér csokoládés méteres kalács
 
Zöldséges borjúrolád
 
Öt fűszeres kínai harcsa
 
Lábléc
Süssünk együtt
 

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!