Hozzávalók
tepsire:
A tepsi előkészítéséhez
30 g margarin
2 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál kristálycukor
1 kávéskanál fahéj (őrölt)
1.25 kg szilva
A piskótához
9 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
9 evőkanál kristálycukor
9 evőkanál búzaliszt (BL55)
12 g sütőpor
1 evőkanál kakaópor - holland
A krémhez
40 g pudingpor (vaníliás)
400 ml 2,8%-os tej
4 evőkanál kristálycukor
250 g margarin
200 g porcukor
A tetejére
80 g étcsokoládé (53%-os)
A szilvát megmossuk, kimagozzuk. Egy 35x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, margarinnal megkenjük, majd zsemlemorzsával meghintjük. A fél szilvákat üregükkel felfelé rárakjuk, a cukorral megszórjuk, fahéjjal meghintjük.Elkészítjük a piskóta tésztát. A tojásokat szétválasztjuk a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a lisztet az átszitált sütőport. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszához. Egyneművé keverjük. A krém 2/3-át a szilvára öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A maradék masszába 1 evőkanál kakaóport keverünk. A többi tésztára csurgatjuk majd egy kicsit bele is keverjük egy pálcikával.180 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje. Ha megsült deszkára borítjuk, tetejéről a sütőpapírt lehúzzuk, megvárjuk míg kihűl.A krémhez a vaníliás pudingporból a cukorral tejjel sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. Amíg hűl a margarint a porcukorral habosra keverjük. A langyos kihűlt pudingot apránként adagoljuk hozzá keverjük össze, majd ezt a krémet a szilvára simítjuk.Pár tíz percre hűtőbe tesszük, míg „meghúz” a teteje és megszórjuk reszelt csokoládéval.
Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|