Hozzávalók:
700 g szilva
175 g finomliszt
160 g porcukor
120 g vaj
1 kiskanál őrölt fahéj
1 evőkanál kukoricaliszt
30 g hámozott mandula
1/2 evőkanál mandulaeszencia
tejszínhab
Elkészítés:
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a vajat, 60 g cukrot és 1/2 kiskanálnyi fahéjat, majd dolgozzuk sima állagú tésztává. A tésztát simítsuk bele egy kb. 20 cm átmérőjű kerek tepsibe.
A sütőt melegítsük elő 190 °C-ra. A szilvákat mossuk meg, felezzük el, magozzuk ki. A fele mennyiséget szeleteljük fel, és tegyük egy tálba.
Adjunk hozzá 100 g cukrot, a maradék fahéjat, a kukoricalisztet és a mandula-eszenciát, majd alaposan keverjük össze. A szilvás keveréket osszuk el a tésztán, erre rakjuk rá a fél szilvákat, majd az egészet szórjuk meg mandulával.
Előmelegített sütőben 45 percig süssük. Hagyjuk a tésztát a formában kihűlni, majd óvatosan csúsztassuk ki egy tálra. Tejszínhabbal tálaljuk.Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|