Hozzávalók:
-
1 őszibarack konzerv
-
1 darabolt ananász konzerv
-
1 doboz gyümölcsmix (ribizli, málna, szeder, fekete ribizli)
-
mandarin vagy narancs
-
fél citrom
-
8-10 db szegfűszeg
-
2 csomag vaníliás cukor
-
5 dl tejszín
-
1 l narancslé
Elkészítés:
A gyümölcsök leveit, a narancslét és a tejszínt összeöntjük, beletesszük a vaníliás cukrot, belefacsarjuk a fél citromot, majd összeturmixoljuk (kis kézi turmix is jó). A gyümölcsöket apróra vágva és a szegfűszeget (filterben) beletesszük a lébe. Ha lehet, hagyjuk állni egy éjszakát, hogy az ízek minél jobban összeérjenek, tálalás előtt a szegfűszeget kivesszük. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|